Nieuwe bewegwijzering routenetwerk Vechtdal

Nieuwe bewegwijzering routenetwerk Vechtdal

26 februari 2021 - Wandelnet

Routenetwerken MarketingOost start in opdracht van de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg met het vernieuwen van de bewegwijzering van de wandel- en fietsnetwerken in het VechtdalDe grote vervangingsklus begint met de bewegwijzering voor de wandelaars. 

Ooievaars water natuur.JPG

Opknapbeurt

“Na tien jaar is het tijd voor een grote opknapbeurt”, zegt Jakob Ponstein van Routenetwerken MarketingOost. De organisatie vervangt tot september meer dan dertigduizend palen, bordjes, stickers en informatiepanelen. "In de huidige coronaperiode, waarin veel mensen gaan wandelen en fietsen, bewijzen de wegwijzers hun waarde. Tegelijkertijd krijgen we daardoor meer meldingen over bijvoorbeeld beschadigingen. Verder rotten houten paaltjes langzaam weg en verkleuren sommige borden. Daarom is het nu tijd voor actie".  

Meertalig

Naast de dertigduizend palen en borden vervangt Routenetwerk MarketingOost 69 startpanelen van het wandelnetwerk en 138 borden van de fietsknooppunten. Voor het eerst kunnen Duitsers en andere internationale bezoekers de informatie dan in hun eigen taal lezen. Daarmee speelt de regio in op de toenemende populariteit van het Vechtdal onder buitenlandse toeristen.  

Waar mogelijk krijgt de bewegwijzering een plek op het bestaande straatmeubilair. in de regio Twente is gebleken dat de zo aangebrachte bewegwijzering op deze manier minder snel beschadigt door bijvoorbeeld maaiwerkzaamheden. Het aantal schadegevallen liep in deze regio terug van 4 naar 1 procent, een behoorlijke besparing van kosten. 

Routes blijven beschikbaar 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind september afgerond. In de tussentijd blijven alle routes beschikbaar. “Het streven is dat wandelaars geen hinder ondervinden. Fietsers kunnen enige hinder ervaren van de werkzaamheden, maar we houden dat zo minimaal mogelijk”, zegt Ponstein. Op Routenetwerk Vechtdal staat een actueel overzicht van de werkzaamheden en de vorderingen. 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?