Wandelgids De loop van Hunze en Hondsrug

Wandelgids De loop van Hunze en Hondsrug

9 april 2021 - Wandelnet

Singer-songwriter Tim Knol, oprichter van De Wandelclub, heeft het eerste exemplaar van de wandelgids 'De Loop van Hunze en Hondsrug' in ontvangst genomen. De route koppelt de nieuwe natuur van het Hunzedal aan de schoonheid van het eeuwenoude esdorpenlandschap van het Hondsruggebied. 

Wandelgids De loop van Hunze en Hindsrug

Vijftien etappes

De nieuwe route van zo'n 245 kilometer brengt de wandelaars van Groningen over de Hondsrug naar Emmen en door het Hunzedal weer terug. Er zijn in totaal vijftien etappes van gemiddeld zo'n 16 kilometer lang. De wandelgids geeft van elke etappe informatie over de natuur onderweg en over de cultuurhistorie, archeologie en het erfgoed van drie bijzondere plekken waar je langs komt. 'De Loop van Hunze en Hondsrug' is de vijfde in de reeks wandelgidsen met lange wandelroutes, uitgegeven door Het Drentse Landschap. Eerder verschenen o.a. 'De Loop langs hunebedden' en 'De loop van de Reest'. 

De Wandelclub

Singer-songwriter Tim Knol richtte in 2020 'De Wandelclub' op toen het livemuziekcircuit door de Corona-maatregelen tot stilstand kwam. Zijn enthousiasme voor 'De Loop van Hunze en Hondsrug' is zo groot dat samen met Het Drentse Landschap wordt nagedacht over een gezamenlijke wandel- en muziekactiviteit in het najaar.  

'De loop van Hunze en Hondsrug' kost €13,50 en is te koop in de webwinkel van Het Drentse Landschap en de plaatselijke boekhandels. 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?