Wandelnet wil spoorovergangen Ruurlo veilig openhouden

Wandelnet wil spoorovergangen Ruurlo veilig openhouden

10 juni 2021 - Wandelnet

"Spoorwegovergangen zijn van invloed op de recreatieve kwaliteiten van een gebied", zegt Wandelnet-belangenbehartiger Kees Zwaan in een artikel in het 'Achterhoek Nieuws'. Dat is zeker het geval bij twee overgangen in Ruurlo. De gemeente wil beide onbewaakte overgangen sluiten. 

Loorsteeg 2.png

Veilig open houden

“Er is veel werk te doen in Gelderland met relatief veel onbewaakte oversteekplaatsen voor wandelaars en fietsers" zegt Kees Zwaan in het artikel. "Belangrijk is de vraag hoe we ze veilig open kunnen houden. Voor Ruurlo geldt dat als we de kwaliteit van het gebied in stand willen houden, we het als één geheel moeten laten functioneren. Daar horen dus (recreatieve) overgangen bij".  

kaartje Ruurlo

Bezwaar tegen sluiten

Wandelnet heeft het voornemen een bezwaar (een zienswijze) in te dienen tegen het besluit van het college van B&W van de gemeente Berkelland om de onbewaakte spoorovergangen Loorsteeg en Reurinkweg te sluiten. "Binnen het gebied zijn beide overgangen belangrijk voor de recreanten, er moet dus gezocht worden naar mogelijkheden om hier het spoor te kunnen blijven oversteken," stelt belangenbehartiger Kees Zwaan in het artikel. Wandelnet stelt voor de overgang Loorsteeg te vervangen door een spoortrap of een tunneltje. Voor de Reurinksteeg moet een veilige verbinding blijven die geschikt is voor wandelaars, fietsers en ruiters. 

Lees het hele artikel op Stichting Wandelnet tegen sluiting NABO’s Loorsteeg en Reurinkweg 

kaartje ruurlo 2

Graafschapspad

Ruurlo ligt in een prachtige omgeving. Met het Graafschapspad, een (rondgaand) Streekpad van 126 km verken je dit relatief onbekende stukje Nederland.

Lees meer over