Wandelgids Buiten de binnenstad van Groningen

Wandelgids Buiten de binnenstad van Groningen

25 juni 2021 - Wandelnet

Groningen afficheert zich graag als stad waar niets boven gaat. Wandelauteur Marycke Janne Naber ontdekte dat vooral rondóm het centrum van deze stad veel te beleven valt; niet alleen oude hofjes maar ook bijzondere, moderne architectuur. Een wandelgids met tien afwisselende wandelingen van 10 tot 16 km. 

Vismarkt_Groningen.jpg

Hofjes en moderne architectuur

Marycke zwierf door het groene Noorderplantsoen, het Stadspark en nieuwe Kardinge. Op haar wandelingen deed ze niet alleen de historische hofjes en villa's aan en maar liet ze zich ook verrassen door de moderne architectuur in de wijk Corpus Den Hoorn en op de Zernike Campus. Op de cover van de gids siert dan ook het iconische kantorengebouw dat van de Groningers als snel de bijnaam het 'Cruiseschip' kreeg. Vanuit Haren, tegenwoordig ook gemeente Groningen, maakt de gids een uitstapje naar Drenthe met een wandeling over een drietal landgoederen rond de plaatsen Eelde en Glimmen. 

Wandelingen met kaartjes

Het resultaat is een wandelgids met tien wandelingen van 10 tot 16 kilometer met telkens een goed bereikbaar start- en eindpunt als uitgangspunt en leuke horecagelegenheden onderweg. Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en veel informatie over alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de 'stadjers' en een ware ontdekkingstocht voor hen die nieuw zijn in de metropool van het Noorden. 

cover wandelgids Buiten binnenstad groningen

Over Marycke

Marycke Naber schreef al een aantal wandelgidsen. Buiten de binnenstad van groningen is haar tweede stadswandelgids. Eerder schreef ze Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle 

Meer wandelideeën in de provincie Groningen. 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?