Online routeplatform helpt inwoners Lelystad bewegen

Online routeplatform helpt inwoners Lelystad bewegen

10 oktober 2021 - Wandelnet

Sportbedrijf Lelystad lanceert een gloednieuw online routeplatform en een aantal QR-wandelroutes door de stad. Hiermee wil het Sportbedrijf jong en oud stimuleren om meer te bewegen in de buitenlucht. Wandelnet werkt er graag aan mee. Wandelnet belangenbehartiger Dick Luijendijk leverde niet alleen leuke ommetjes maar ook wat langere wandelroutes.

Routeplatform Lelystad © Fotostudio Wierd.jpg

Buiten bewegen

“Lelystad is een ideale stad om buiten in beweging te komen”, zegt Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Evenementen. “Er lopen prachtige routes door de stad en de bossen en langs de kust. Maar uit onderzoek bleek dat de helft van de Lelystedelingen moeite heeft om die routes te vinden en dat 85 procent behoefte heeft aan een centraal routeplatform".  

Online platform

Het Sportbedrijf Lelystad ontwikkelde daarom in samenwerking met verschillende partners een online routeplatform. Daarop zijn inmiddels tientallen prachtige routes gratis beschikbaar. Geregeld zullen er nieuwe routes bij komen. Timo Hoenderboom: "Je kunt de routes wandelen, joggen, hardlopen, fietsen of varen. Dat is allemaal heel goed voor je gezondheid. Want regelmatig bewegen heeft een positief effect op hart- en bloedvaten, longen, hersenen en verlaagt de kans op kanker en overgewicht. 

Wandelnet helpt met routes

Wandelnet is een van de partners in het routeplatform en ondersteunt het van harte. Dick Luijendijk, belangenbehartiger voor Wandelnet in Flevoland ontwikkelde samen met historicus en routemaker Mari Smits 30 korte ommetjes van 1-5 km en een aantal langere wandelroutes van 6-20 km. Ze zijn nu voor iedereen beschikbaar zijn. Dick: "Wandelnet weet hoe belangrijk leuke wandelmogelijkheden in de direct nabijheid van steden en dorpen zijn. Ze zijn een essentieel onderdeel van een 'beweegvriendelijke leefomgeving'. Wandelen is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid."

lelystad

Nieuwsgierig naar de wandelroutes in en om Lelystad? Ga snel naar Sportinlelystad/wandel- en hardlooproutes.

Lees meer over