November Wandelmaand Schiermonnikoog

November Wandelmaand Schiermonnikoog

27 oktober 2021 - Wandelnet

Schiermonnikoog heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand. Vier weken lang biedt de VVV in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten leuke wandelingen en excursies, met of zonder gids. Geniet van het prachtige eiland in deze rustige maand die vaak nog heerlijke, zonnige dagen kent. 

Schiermonikkoog gezicht op vuurtoren.jpg

Ne, kom yn  

De Wandelmaand Schiermonnikoog biedt een uitgebreid programma van uiteenlopende wandelingen rondom vier thema’s: natuur, culinair, cultuurhistorie en 'zelf op pad'. Iedere week komen alle thema’s aan bod. Bijzonder zijn de 'Ne, kom yn' wandelingen waarbij deuren opengaan die normaal voor publiek gesloten blijven. Geboren en getogen eilander Sytze Schut neemt je tijdens deze wandeling mee door diverse gebouwen. Ja, je leest het goed, je wandelt door de gebouwen. Om precies te zijn: aan de voorkant erin, aan de achterkant er weer uit. 

Natuur 

Schiermonnikoog is een Nationaal Park en kent een grote verscheidenheid aan landschappen, vogels en zeldzame planten. Er valt in de natuur dus veel dus te ontdekken. Maak een flinke zwerftocht langs de grens van strand en wad onder leiding van eilander Thijs de Boer. Of ga mee met de paddenstoelenwandeling, vogelgeluidenwandeling, 'wad eten we vandaag' (op zoek naar voedsel op het Wad) of het sterren kijken op de donkerste plek van Nederland.   

Cultuurhistorie 

Bevlogen eilandergidsen vertellen je tijdens een wandeling graag over het leven op het eiland. Cees Soepboer neemt je mee op een wandeling langs de monumenten van de Tweede Wereldoorlog. De littekens van ‘de bom’ zijn in het dorp nog dagelijks te zien. Na die oorlog gingen veel Schiermonnikogers aan boord van het walvisfabrieksschip Willem Barendsz. Op de wandeling in en om het dorp onder leiding van gids Eric Augusteijn of Hilbert de Vries ontdek je de sporen van de walvisvaart.  

Programma  

Het programma van de November Wandelmaand is samengesteld door eilanders en wordt uitgevoerd door VVV Schiermonnikoog en Natuurmonumenten. Het volledige programma van de Wandelmaand vind je op vvv.schiermonnikoog/wandelmaand. Leden van Natuurmonumenten krijgen op veel wandelingen korting. 

Streekpad Waddenwandelen 

Heb je de smaak te pakken van wandelen op een Waddeneiland? Ga nog meer heerlijk uitwaaien met het Streekpad Waddenwandelen; de wandelroute van 275 km strekt zich uit over alle Nederlandse waddeneilanden en het Duitse Borkum. De wandellussen beginnen en eindigen steeds bij de veerboot. 

Lees meer over