Wandelgids Kempen en Peel

Wandelgids Kempen en Peel

11 november 2021 - Wandelnet

Voor de liefhebber van onverhard wandelen is Zuidoost-Brabant een waar paradijs. De nieuwe wandelgids 'Wandelen in Kampen en Peel' bundelt vijftien Trage Tochten in de regio Eindhoven. Stuk voor stuk routes met een kwaliteitsstempel; over de mooiste paadjes op de oevers van kronkelende beken als de Tongelreep, de Beerze en natuurlijk de Dommel. 

Brabants_Vennenpad_etappe_03.jpg

Trage Tochten

De vijftien rondwandelingen zijn 10-20 km lang en laten je o.a. kennismaken met de Groote Peel, landgoed Baest en het grensoverschrijdende natuurgebied Plateau Hageven. Beklim tijdens een van je wandelingen eens de bijzonder vormgegeven, 22-meter hoge, Flaestoren en kijk uit over de prachtige heidevennen. Met een 'Zandpadgarantie' van ruim 85% wandel je vooral onverhard; over paden van zand, gras, grind, löss of klei. Auteurs Rob Wolfs en Rutgers Burgers vertellen bij elke wandeling veel over de geschiedenis van het landschap, de landgoederen en de bijzondere natuur. Bij elke route krijg je een QR-code voor de meest actuele routebestanden. 

Wandelgids wandelen in kempen en peel cover

De wandelgids verschijnt 15 november bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 12,50.  
 

Brabants Vennenpad 

Enthousiast geworden en nu op zoek naar een langere tocht in Brabant? Dan is het Brabants Vennenpad wat voor jou. Het Streekpad is 258 km, telt 12 etappes en komt langs Nivon-huis Morgenrood waar je kunt overnachten. Het Brabants Vennenpad kent ook drie kortere rondwandelingen.   

 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?