Biesboschpad op longlist Wandelroute van het Jaar 2022

Biesboschpad op longlist Wandelroute van het Jaar 2022

10 december 2021 - Wandelnet

Wandelnet is trots dat het nieuwe Biesboschpad op de longlist staat voor de 'Beste Wandelroute van het Jaar 2022'. Het nieuwe Streekpad gaat de strijd aan met maar liefst 12 andere wandelroutes in de Benelux. Op 19 februari maakt de jury de winnaar bekend.

Wilgenbomen bij Biesboschmuseum.JPG

Biesboschpad 

Voor Hans Kuijpers, bedenker en initiator van het Biesboschpad, was er een natuurlijke aanleiding voor het ontwikkelen van de route. Dit jaar is het 600 jaar geleden dat de verwoestende Sint Elisabethsvloed een deel van Hollanden en Brabant overspoelde. In het centrum van de binnenzee die toen ontstond, vormde zich de Biesbosch. Het nieuwe Biesboschpad, 170 km lang, brengt je door het Nationaal Park De Biesbosch; een bijzonder waterrijk natuur- en recreatiegebied met de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Een uniek natuurgebied waar je kans hebt om de zee- en visarend te spotten en knaagsporen van de bevers te zien. Nieuwsgierig? Hans en zijn vrouw Els nemen je graag mee op hun tocht over pad. Bekijk hun vlogs.  

Fort_Bakkerskil_Werkendam

Andere kanshebbers 

De longlist voor de titel 'Wandelroute van het Jaar 2022' telt in totaal dertien prachtige wandelroutes verspreid over Benelux. Naast het Biesboschpad staan, in willekeurige volgorde, op de lijst: het Grote Netewoud en Kempense Netevallei, de wandelnetwerken Moervaartvallei en Grenspark Groot Saeftinghe, de Dutch Mountain Trail, Via Belgica, Grote Routepad GR17 Lesse et Lomme, Streek GR 123 Wallonie Picarde, het wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek, Interreg project Hondsrugpad-Hünenweg, Ons Kloosterpad, GR412 Sentier des Terrils, Edelherttrail en de Oude Bondswandeling door Zuid-Limburg.  

Jury beoordeelt 

De wandeljury-leden Gilbert Roels, Wanda Catsman en Christina Bloem beoordelen de routes aan de hand van een groot aantal criteria zoals ondergrond, landschappelijke schoonheid, bewegwijzering, eventuele thematiek en de kwaliteit van de informatie op websites of in gidsen. Ook lopen de juryleden de meeste longlist-routes na om ze in de praktijk te testen. De jury maakt de winnaar bekend op 19 februari tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. Alvast benieuwd? Bestel de nieuwe gids van het Biesboschpad!

Bestel de gids Bekijk het streekpad

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?