Biesboschpad op shortlist Wandelroute van het Jaar

Biesboschpad op shortlist Wandelroute van het Jaar

13 januari 2022 - Wandelnet

Het nieuwe Biesboschpad is doorgedrongen tot de shortlist van de 'beste nieuwe Benelux-wandelroute' van 2022. Hans Kuijpers, initiatiefnemer en padcoördinator, is verrast en ook trots dat 'zijn' pad in dit rijtje staat. 

biesboschpad.jpg

Vijf wandelroutes op shortlist

Van de oorspronkelijke dertien kandidaten voor de titel 'Wandelroute van het Jaar 2022' zijn er nu nog vijf over. Naast het Biesboschpad staan de Dutch Mountain Trail, de thematische GR La Lesse et La Lomme, het Hondsrugpad en Ons Kloosterpad op de shortlist. De datum waarop de jury de winnaar aanwijst, is nog niet bekend. 

biesboschmuseum

Foto: Biesbosch MuseumEiland 

Strijd tegen het water

Veel wandelaars hebben de weg naar het Biesboschpad al gevonden. Hans Kuijpers: 'Gezien de aantallen verkochte wandelgidsen en unieke bezoekers op de website van Wandelnet in de eerste twee maanden na de lancering, mogen we ook echt wel van een succes spreken. De Biesboschregio is dan ook een uniek gebied met 600 jaar geschiedenis die laat zien hoe Nederland continu in strijd is met het water. En daar bovenop is het ook nog eens een bijzonder natuurgebied in Europa; het enige zoetwatergetijdegebied met killen, geulen en kreken."  

Jury test wandelroutes

De verkiezing 'Wandelroute van het Jaar' wordt georganiseerd door de Fiets en Wandelbeurs. De dertien kandidaten voor de verkieizing van 2022 werden door de jury beoordeeld op criteria als ondergrond, landschappelijke schoonheid, bewegwijzering, achtergrondinformatie op websites etc. Een groot aantal routes is ook door juryleden in de praktijk getest.  

Bestel de gids 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?