Wandel op 29,5 meter hoogte boven het centrum van Rotterdam

Wandel op 29,5 meter hoogte boven het centrum van Rotterdam

25 mei 2022 - Wandelnet

Wil je Rotterdam eens van een andere (hoge) kant bekijken? Dan is de Rotterdam Rooftop Walk iets voor jou! Een maand lang (26 mei t/m 24 juni) kun je de Rotterdam Rooftop Walk wandelen. Dit is een wandelroute van 600 meter op dakniveau, inclusief een spectaculaire luchtbrug over de Coolsingel.

Rotterdam Rooftop Walk artist impression MVRDV Birds eye (1).jpg

Foto: Rotterdam Rooftop Walk © MVRDV 

Je start met een trap op het Beursplein naar het monumentale dak van WTC Rotterdam. De oversteek van de Coolsingel vindt plaats via de 60 meter lange luchtbrug. Slingerend over het dak van de Bijenkorf eindigt de route vervolgens op het dak van de Q-park naast het Warenhuis. Daarna daal je af in de Aert van Nesstraat. 

Heb je hoogtevrees? Dan is NS-wandeling Rotterdam-Maasstad wandelen en kijken vanaf de Coolsingel misschien een beter idee.

Tijdens de route beleef je hoe de ruimte op platte stadsdaken beter benut kan worden voor groen, kunst, wonen, recreatie, voedselproductie en het opwekken van energie. Het ontwerp van de route is een samenwerking van architectenbureau MVRDV en Rotterdamse Dakendagen, uitgevoerd in steigermateriaal door Dutch Steigers. De Rooftop Walk is van 26 mei t/m 24 juni iedere dag geopend van 10:00-20:00 uur. Kaartverkoop (€3,50 per persoon) via https://rooftopwalk.nl/

Meer daken bezoeken?

Houd je wel van een uitzicht op hoogte? In het weekend van 3 t/m 5 juni is het jaarlijkse Dakendagen-weekend. Dan kun je 35 daken in Rotterdam bezoeken. Op het programma staan: Dakenroutes, Tours en Specials. https://rotterdamsedakendagen.nl/

Rotterdam Rooftop Walk artist impression bridge vierkant
Foto: Impressie Rotterdam Rooftop Walk © MVRDV 

Combineer je bezoek met NS-wandeling Rotterdam-Maasstad

Voor iedereen die meer wil ontdekken van deze bruisende stad met oude havens en hypermoderne architectuur is daar NS-wandeling Rotterdam-Maasstad. Deze rondwandeling vanaf Rotterdam Centraal is perfect te combineren met de Rotterdam Rooftop Walk. Je wandelt 15,3 km door de levendige stad met grote contrasten: van een hypermoderne skyline naar Delftshaven, het oudste stukje Rotterdam. Hoogtepunten zijn de Nieuwe Maas, Parkheuvel, Euromast, Veerhaven en (de watertaxi naar) Hotel New York in het voormalige gebouw van de Holland-Amerika-Lijn.

Bekijk NS-wandeling 

Waarschijnlijk is de luchtbrug niet te missen en ook in de routebeschrijving staat de Rotterdam Rooftop Walk aangegeven. Veel wandelplezier!

 

Lees meer over