Nieuw: wandelgids Wandelen in Havensteden

Nieuw: wandelgids Wandelen in Havensteden

2 juni 2022 - Wandelnet

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘Wandelen in Havensteden’. De broers Hans en Kees Volkers wandelden door de mooiste zeehavensteden van Nederland en maakten er een prachtige wandelgids van.

Rotterdam_Maasstad.jpg

Negen havensteden

Struinen door havenbuurten met de wind door je haren, het geluid van krijsende meeuwen en schurend scheepsstaal langs kademuren en genieten van een lekkere haring of een bakje vers gebakken kibbeling. Dat is het motto van deze bijzondere wandelgids. De broers Volkers nemen je mee op negen wandelingen door evenveel bekende en minder bekende Nederlandse zeehavens. Van Vlaardingen, Amsterdam Noord en Rotterdam Heijplaat tot Harlingen en Delfzijl. Van vergane glorie tot bruisend havenleven; soms rauw en ongepolijst, soms verstild en lieflijk, maar altijd schilderachtig. 

Sluizencomplexen en Atlantikwall

wandelgids wandelen in havenstedenBij elke wandeling vertellen de broers je over heden en verleden van de havens. Over het ontstaan van sluizencomplexen, de lading die er werd verscheept, de aanleg van kanalen en bijzondere havengebouwen. De wandelingen, in lengte variërend van 8 tot 13 km, zijn daarmee ook een mooie kennismaking met maritiem Nederland. Sommige havensteden hebben een aantrekkelijke historische binnenstad die natuurlijk in de wandelroute is meegenomen.

'Wandelen in havensteden' is verkrijgbaar bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 16,95. De auteurs en de uitgever doneren 1 euro per verkochte wandelgids aan Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

Bestel gids

Meer havensteden

Meer havens zien? Met het Nederlands kustpad knoop je alle Nederlandse zeehavens aan elkaar. Een Lange-Afstand-Wandelroute (LAW) van Vlissingen naar Delfzijl. Ruim 700 km lang en dus een prachtig, uitdagend wandelproject! 

Naar het Nederlands Kustpad deel 1

 

Lees meer over