Vernieuwde uitkijktoren op Nederlands Kustpad bij Krammersluizen

Vernieuwde uitkijktoren op Nederlands Kustpad bij Krammersluizen

22 juni 2021 - Wandelnet

De vernieuwde uitkijktoren bij de Zeeuwse Krammersluizen op de GR5 nodigt wandelaars uit tot een beklimming. De GR5 is een prachtige wandelroute van Hoek van Holland naar Nice. Vanaf het 33 meter hoge platform heb je vanaf deze uitkijktoren een prachtig uitzicht over het vogelrijke gebied waar zoet en zout water elkaar ontmoeten. Een deel van de GR5 wandelroute is ook opgenomen in de wandelgids van het Nederlands Kustpad deel 1.

uitkijktoren krammersluizen 1.jpg

Renovatie sluizencomplex

Rijkswaterstaat renoveert momenteel de Krammersluizen op de Philipsdam die 40 jaar geleden als onderdeel van het Deltaplan gebouwd zijn. Dit sluizencomplex is een imposant Zeeuws bouwwerk met veel functies. De renovatie brengt veel innovatie mee: het nieuwe zoet-zoutscheidingssysteem in de sluizen wordt voorzien van (lucht)bellenschermen en maakt vismigratie mogelijk. 

Uitkijktoren vernieuwd

Als onderdeel van de renovatie heeft de uitkijktoren bij de Krammersluizen in april van dit jaar een indrukwekkende gedaanteverandering ondergaan. Een lint van 132 bijzondere panelen slingert zich vanaf de voet van de toren naar boven en eindigt op het topdeck. De panelen verbeelden de diversiteit aan fauna van dit gebied en zijn gemaakt door ontwerpbureau Wallstories.  

Uitkijktoren krammerdijk 2

Informatieborden

De toren is er prachtige plek voor een stop tijdens je wandeling. Je passeert de toren op etappe 14 van het Nederlands Kustpad. Er zijn picknicktafels en nieuwe informatieborden geplaatst. Voor e-bikes is er een oplaadpunt en er zijn parkeerplekken voor campers.  

Op zoek naar meer wandeltips in Zeeland? Stap eens in de trein voor de nieuwe NS-wandeling Zoutelande. Of kijk op Wandelen in Zeeland.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?