Wandel mee op de Dag van het Brabants Vennenpad

Wandel mee op de Dag van het Brabants Vennenpad

15 september 2022 - Wandelnet

Kom zondag 25 september naar de derde editie van Dag van het Brabants Vennenpad. Wandel met de boswachter van Brabants Landschap door het unieke Dommeldal.

Brabants_Vennenpad_etappe_03.jpg

Rondwandelingen door het Dommeldal

Hoe maak je het beste kennis met een route? Natuurlijk door een stukje te gaan wandelen! Kom op 25 september naar Liempde en ontdek het Brabant Vennenpad van Nivon Natuurvrienden op de 'Dag van het Brabants Vennenpad'. Ga mee op een rondwandeling over het deel van de route door het prachtige Dommeldal. De wandelingen starten om 10.30 en 13.00 uur en deelname is gratis. Voor de kinderen is er een speciale korte wandeling over het Duivenpad (1,8 kilometer).

dag van het Brabants vennenpad posterOntvangst op het Groot Duijfhuis

Locatie van de Dag van het Brabants Vennenpad is het Groot Duijfhuis in Liempde, een monumentale boerderij en nu informatiecentrum van het Brabants Landschap. De hoeve heeft een lange geschiedenis, de eerste vermeldingen dateren al uit de 14e eeuw. En ja, vroeger werden er inderdaad duiven gehouden. Op de Dag van het Brabants Vennenpad is het Groot Duijfhuis open; je vindt er informatie over het Brabants Landschap, over wandelmogelijkheden in de gemeente Boxtel en natuurlijk over het Brabants Vennenpad en de accommodaties langs de route. Enthousiast geworden? Vooraf aanmelden is niet nodig. Ook goed om te weten: je kunt de wandelgids van het Brabants Vennenpad ter plekke kopen.

Streekpad

Het Brabants Vennenpad is een Streekpad met een lengte van ruim 250 km. De wandelroute brengt je over de Strabrechtse Heide, door het Dommeldal, de Kampina, Landgoed De Utrecht en de Malpie. Je wandelt over oude zandwegen en dwars door het cultuurhistorische landschap van de Kempen en de Meijerij.

Bekijk de etappe bij Liempde

Lees meer over