Wie neem jij mee voor een 'Halfuurtje Door je Buurtje'?

Wie neem jij mee voor een 'Halfuurtje Door je Buurtje'?

3 november 2022 - Wandelnet

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag. De Bas van de Goor Foundation, Menzis en Novo Nordisk nodigen heel Nederland uit om ter gelegenheid van deze dag samen in beweging te komen. Want bewegen is gezond en helemaal als je diabetes hebt. Zet zondag 13 of maandag 14 november dus alvast in je agenda en daag je vrienden, familie en/of collega’s uit om deze dag mee te lopen.

diabetes wandelaars dorp 2.png

Foto © Bas van der Goor Foundation

Loop mee op Wereld Diabetes Dag

Op Wereld Diabetes Dag komen duizenden mensen tegelijk in beweging om aandacht te vragen voor diabetes. Wist je dat er in Nederland 1,2 miljoen mensen zijn met diabetes? Voor deze mensen kan dagelijks bewegen ervoor zorgen dat ze minder medicijnen nodig hebben. En heb je geen diabetes dan verklein je met dagelijks bewegen sowieso al de kans om het te krijgen! Elke dag een half uurtje wandelen doet dus wonderen. Wil je meer weten over de relatie tussen diabetes en sporten? Kijk dan eens op de website van de Bas van der Goor Foundation. 

Wandel je Halfuurtje Door Je Buurtje

Doe dus op zondag 13 of maandag 14 november mee en wandel een 'Halfuurtje Door Je Buurtje'. Meedoen is gratis. Ga je wandelen op zondag of maandag? Of misschien wandel je wel op beide dagen! De keuze is aan jou. Je kunt op ieder moment van de dag gaan wandelen en bepaalt daarbij je eigen tempo. Wandel je al elke dag een stukje door je eigen buurtje? Nodig dan eens anderen in je buurt uit om mee te gaan. Samen wandelen inspireert en stimuleert, je zal ook versteld staan van de gesprekken die een stukje wandelen oplevert! Wie ga jij meenemen? 

Meld je snel aan! Hoe meer mensen meedoen des ter beter. In de SamenGezondapp registreer je jouw eigen 'Half Uurtje Door Je Buurtje'. Vorig jaar wandelden tijdens de Wereld Diabetes Dag zo’n 14.000 deelnemers met elkaar maar liefst 54.000 km! Dat is ruim 1,3 keer de wereld rond! Een prestatie om samen trots op te zijn. 

Bedenk zelf een leuke route

Doe je mee en wil je zelf een leuke wandelroute door je eigen buurtje bedenken? Gebruik dan de routeplanner van Wandelnet, zo plan je vooraf gemakkelijk je eigen wandelroute. Je komt niet voor verassingen te staan en weet vooraf precies hoeveel km je wandeling is.   

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?