Steun onderzoek met Alzheimer Wandel Socks

Steun onderzoek met Alzheimer Wandel Socks

9 november 2022 - Wandelnet

De vrolijk gekleurde Alzheimer Wandel Socks zijn een mooi cadeau voor de komende feestdagen. Draag de sokken met liefde en steun zo het onderzoek naar Alzheimer. 

AlzheimerSocks

foto © Team Alzheimer

Wandelsokken voor het goede doel

Wat heeft een wandelaar altijd nodig? Natuurlijk, sokken! Maak van de Alzheimer Wandel Socks een mooie surprise voor Sinterklaas of leg ze als bijzonder cadeautje onder de kerstboom. De twee sokken van een paar zijn verschillend. Op de ene sok staat een heel kompas, op de andere sok is het kompas uit elkaar gevallen. Het is het kompas waarop je als wandelaars altijd vertrouwt; waar moet ik heen, welke kant moet ik op? Maar als je Alzheimer hebt, voelt het alsof je kompas stukje bij beetje uit elkaar valt. De Alzheimer Socks van dit jaar staan symbool voor dat verval. 

AlzheimerSocks op een rijtje

Foto: Alzheimer Wandel Socks zijn links en rechts verschillend © Team Alzheimer

Wandelen goed voor je brein

Trek je Alzheimer Wandel Socks aan en kom in beweging tegen Alzheimer! Wandelen stimuleert de doorbloeding en de conditie van je brein. Wandelen doet dus goed! Niet alleen voor jezelf maar ook voor je naasten. Neem eens iemand die lijdt aan Alzheimer of een andere vorm van dementie, mee voor een wandeling. Wandel langs een geliefde plek, naar een mooi parkje of gewoon een blokje om. Elke stap telt. Dus vertel erover. Op je werk. Onderweg. En online met #elkestaptelt.

Onderzoek naar Alzheimer

De opbrengsten van de Alzheimer Wandel Socks komen ten goede aan onderzoek naar dementie in het Alzheimercentrum Amsterdam. Dit is hét diagnostiek- en behandelcentrum voor dementie, met als focus dementie op jonge leeftijd. Lees meer over het dementie-onderzoek. De Alzheimer Wandel Socks 2022 kosten € 9,99 per paar. 

Bestel je Alzheimer Wandel Socks

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?