Het is Wandel Tijdens Je Werkdag!

Het is Wandel Tijdens Je Werkdag!

6 april 2023 - Wandelnet

De helft van werkend Nederland heeft een zittend beroep. Bijna 4 miljoen Nederlanders zitten te lang op een normale werkdag: gemiddeld wel 9,1 uur per dag. Veel te lang, hoogste tijd voor verandering! Daarom roepen we vandaag samen met de provincie Utrecht werknemers en werkgevers in heel Nederland op om dat zitten te onderbreken. Het is namelijk de zevende editie van de landelijke Wandel Tijdens Je Werkdag. Deel je ervaring met #wandeltijdensjewerk.

Wandel Tijdens Je Werkdag-626 © Binne-Louw Katsma.jpg

Foto: © Binne-Louw Katsma

Wandelacties in heel Nederland

Vanaf 6 april kunnen werknemers en werkgevers twee weken lang meedoen aan de campagne door wandelen zoveel mogelijk te integreren in de werkdag. Organisaties konden hiervoor materialen aanvragen zoals banners, posters en stickers om meer bewustwording te creëren onder werknemers over het belang en de voordelen van wandelen op een werkdag. Meerdere grote bedrijven organiseren leuke wandelactiviteiten, zo organiseert a.s.r. verzekeringen bijvoorbeeld een eigen wandel-challenge, stapt kantorenpark Rijnsweerd naar buiten om al wandelend paaseieren te zoeken. Daarnaast gaan werknemers van organisaties in heel Nederland (deels) wandelen van en naar hun werk en tijdens hun werk naar buiten voor weetings en lunchwandelingen.

Feestelijke bijeenkomst in de provincie Utrecht

Het Provinciehuis van Utrecht is speciaal voor de campagne gehuld in de Wandel Tijdens Je Werkdag-sferen. Op deze locatie vragen Wandelnet-directeur Ankie van Dijk en Arne Schaddelee, gedeputeerde Mobiliteit bij de provincie Utrecht, aandacht voor het belang van wandelen tijdens een normale werkdag. De uitkomsten van het onderzoek dat Kantar Public heeft uitgevoerd in opdracht van Wandelnet en de provincie Utrecht worden gepresenteerd. Daarnaast verwelkomen we eregast Carl Verheijen, voorzitter van de Beweegalliantie. Ook worden er twee gloednieuwe weetingroutes (routes voor een wandelend overleg) in de directe omgeving van het Provinciehuis gelanceerd.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?