Het 150e Klompenpad is geopend!

Het 150e Klompenpad is geopend!

3 juli 2023 - Wandelnet

Begin deze maand is het 150e Klompenpad feestelijk geopend! De eer was aan het Heyrderpad in Hierden. Deze 11 kilometer lange rondwandeling leidt de wandelaar langs beken en over oude landgoederen in het buitengebied van Hierden (gemeente Harderwijk). Wandelnet directeur Ankie van Dijk overhandigde een jubileumklomp aan Arjan Vriend, directeur-bestuurder van SLG, tijdens een feestelijke viering in Sonnevanck.

Jubileumklomp 150e Klompenpad.jpeg

Het 149ste Klompenpad

Voordat het 150e Klompenpad geopend werd, was - logischerwijs - het 149e pad aan de beurt. Het Sonnevanckpad om precies te zijn. Het Sonnevanckpad is een rondwandeling van 10 kilometer door het mooie buitengebied van Harderwijk. De wandeling start bij zorginstelling Sonnevanck, een voormalige tbc-sanatorium, en voert de wandelaar door de bossen rond Harderwijk. Ook gaat de wandeling over het Beekhuizerzand en het oude agrarische enclave Beekhuizen. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes.

Bekijk het 149e Klompenpad: het Sonnevanckpad

Het 150ste Klompenpad

De eer voor het 150e Klompenpad was aan het Heyrderpad. Deze rondwandeling is 11 kilometer en start in het dorp Hierden bij kasteel de Essenburgh. De wandelaar loopt langs beken, oude landgoederen en boerderijen in het buitengebied van Hierden. Dit Klompenpad is gemarkeerd met oranje klompjes.

Bekijk het 150e Klompenpad: het Heyrderpad

Feestelijke onthulling

In restaurant Vivaldi in Sonnevanck werd stil gestaan bij de onthulling van het 149ste en 150ste Klompenpad. Wandelnet directeur, Ankie van Dijk, bracht haar felicitaties over aan Arjan Vriend, directeur-bestuurder van SLG en aan wethouder Wilco Mazier van gemeente Harderwijk. Ankie benadrukte het bijzondere van Klompenpaden die tot stand komen dankzij de medewerking van particuliere grondeigenaren en inzet van vrijwilligers. Zíj zijn de succesfactoren, ook voor Wandelnet. De speciale jubileumklomp die ze overhandigde was daarom uitdrukkelijk bedoeld voor alle betrokkenen. 

Overhandiging van jubileumklomp 150e Klompenpad

Ankie van Dijk en Arjan Vriend met de jubileumklomp ter viering van het 150ste Klompenpad © Wandelnet

Op naar meer dan 150 Klompenpaden

Het 150e pad is zeker niet het laatste Klompenpad. De komende twee à drie jaar komen er nog zeker 40 nieuwe Klomenpaden bij. Houd de website www.klompenpaden.nl in de gaten voor nieuwe paden.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?