Koninklijke onderscheiding voor Wandelnet-vrijwilliger Jan Rijnsburger

Koninklijke onderscheiding voor Wandelnet-vrijwilliger Jan Rijnsburger

26 maart 2024 - Wandelnet

Maandag 18 maart ontving Jan Rijnsburger, vrijwilliger bij Wandelnet, een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Vlaardingen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bijgesneden_Koninklijk onderscheiding voor Wandelnet-vrijwilliger Jan Rijnsburger Ridder.jpg

Foto: v.l.n.r. Els, Jan en burgemeester Bert Wijbenga

Samen met zijn partner Els werd hij door burgemeester Bert Wijbenga ontvangen op het stadhuis van Vlaardingen. De onderscheiding is een erkenning voor Jans grote vrijwillige bijdrage op het gebied van wandelen.

Hart voor wandelen

Wij kennen Jan als een bijzonder betrouwbare vrijwilliger bij wie de wandelaar altijd op de eerste plaats staat. Tot zijn recente verhuizing naar de Achterhoek was hij betrokken bij het beheer en onderhoud van het Grote Rivierenpad. Jan was veldmedewerker voor deze route. Samen met de werkgroep Grote Rivierenpad zorgde Jan voor het aanpassen van de route, het schrijven van nieuwe routebeschrijvingen, het vernieuwen van markeringen in het veld, overleg met terreineigenaren, het controleren van routekaartjes en het beschrijven van achtergrondinformatie.

Wandelaar op de eerste plaats

Daarnaast is Jan een actief lid van de Werkgroep Paden van de Midden-Delfland Vereniging. Deze werkgroep houdt zich bezig met het ontwikkelen en publiceren van fiets- en wandelroutes in het Midden-Delflandgebied. Ook is Jan één van de eerste leden van TeVoet. Direct na de oprichting in 1994 legde hij de fundamenten voor de regio Zuid-Holland en bouwde deze mede verder uit tot het Wandeloverleg Zuid-Holland. Jan is op dit moment bestuurslid en redactielid Lopend Vuur.

 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?