Grote Rivierenpad (LAW 6) | Wandelen langs de oer-Hollandse rivieren

Grote Rivierenpad

Grote Rivierenpad, een samenvoeging van het Oeverloperpad en het Lingepad (LAW 6).

Wandel over het Grote Rivierenpad

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers van wandelroutes: het Oeverloperpad en het Lingepad. Deze Lange-Afstand-Wandelpad van 267 kilometer volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Inspiratiebron voor de gids is het in 1938 verschenen Verkade-album ’onze groote rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het pad neemt je mee voor een wandeling van Hoek van Holland aan de Noordzee, naar de wereldhaven van Rotterdam, via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven wandel je dwars door de Betuwe via Nijmegen naar Kleve in Duitsland.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Grote Rivierenpad (LAW 6) is een Lange-Afstand-Wandelpad van 267 kilometer langs de oer-Hollandse rivieren. Deze wandelroute is opgesplitst in 21 fantastische dagwandelingen. De route is beide kanten op bewegwijzerd met wit-rode markeringen.

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 11.jpg

Grote Rivierenpad | Etappe 11

Afstand & plaats
21.2 KM Geldermalsel - Tiel
Extra info
Alles ademt fruit in deze etappe door het Betuwse landschap. De boomgaarden lagen van oudsher op de oeverwallen en oud-Betuwse boerderijen sieren de route. Onderweg bezoek je het plaatsje Buren, de ‘Oranjestad’. Je eindigt in Tiel, dat onlosmakelijk is verbonden met Flipje en de jamfabriek.
etappe 14.jpg

Grote Rivierenpad | Etappe 14

Afstand & plaats
16.4 KM Nijmegen - Kranenburg
Extra info
Aan de overkant van de Waal, bij de karakteristieke Waalbruggen, ligt Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Je hebt prachtige vergezichten over de Ooypolder en je waant je ergens anders als je langs de Kabouterboom, de dikste boom van Nederland, door het Filosofendal naar de Duivelsberg loopt.

Gids Grote Rivierenpad

Het Grote Rivierenpad loopt van de Noordzeekust naar de Maassluis in Rotterdam. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhove gaat de wandelroute bij Leerdam dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Eindpunt is het Duitse Kleef.

Bekijk in webwinkel

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

etappe 17.jpg

16 | Variant: Loetbos - Nieuwerkerk a/d IJssel

Lengte: 15.3 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
etappe 18.jpg

17 | Variant: Nieuwerkerk a/d IJssel - Terbregge

Lengte: 17.8 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
etappe 18.jpg

18 | Variant: Terbregge - Schiedam Kethel

Lengte: 11.5 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
etappe 19.jpg

19 | Variant: Schiedam Kethel - Maasland

Lengte: 17.4 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn aangegeven in de wandelgids, omdat in de loop van de tijd door omstandigheden wijzigingen optreden. De wijzigingen voor het Grote Rivierenpad vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl.

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en blogs over Grote Rivierenpad

 1. Koninklijk onderscheiding voor Wandelnet-vrijwilliger Jan Rijnsburger Ridder.jpg

  26 maart 2024 om 16:00 Wandelnet

  Koninklijke onderscheiding voor Wandelnet-vrijwilliger Jan Rijnsburger

 2. Myrte_en_Eva_in_Beesd.jpg

  25 maart 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de lente

 3. sneeuw.jpg

  22 december 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de winter

 4. Wandelgebied ten zuiden van Barendrecht © Ernst Koningsveld-2.jpg

  18 september 2023 om 09:00 Ernst Koningsveld

  5x wandelen in de Randstad

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?