TeVoet Odewandeling: graafschap Zutphen op 25 mei

TeVoet Odewandeling: graafschap Zutphen op 25 mei

28 maart 2024 - Wandelnet

Op zaterdag 25 mei organiseert TeVoet weer een ode aan onverhard wandelen. Dit keer staat er een Odewandeling vanuit Zutphen op het programma. Wandel mee met deze 15 kilometer lange wandeling door het open coulissenlandschap van de Graafschap.

Zutphen Dagwandeling B 2020-030 © Pim Kuipers.jpeg

Foto: onverhard wandelen in Zutphen © Pim Kuipers

De wandeling die we gaan maken is voor ongeveer 70% onverhard. We starten in Zutphen, de oude Hanzestad en hoofdstad van het graafschap Zutphen. Langs de rand van de oude stad bereiken we snel de Berkel, een fraai riviertje door het karakteristieke coulissenlandschap van deze streek met zijn vruchtbare bodem. We wandelen over de oever en zien hoe het oude meanderend karakter van deze rivier in de afgelopen jaren fraai is hersteld. Hier hebben rijke heren in het verleden een flink aantal fraaie herenhuizen gebouwd, waarvan we enkele zien; we maken een korte uitstap vanaf de route naar landgoed De Velhorst. Vlak vóór Almen lopen we over het landgoed ’t Elger, een klein natuurgebied midden in het dorp.

Wandel je mee?

Datum: zaterdag 25 mei, start om 10.35 uur (direct nadat vanuit vijf richtingen treinen in Zutphen zijn aangekomen) en einde rond 15.00/15.30 uur
Afstand: ongeveer 15 km, inkorten tot 11,7 km is mogelijk
Start- en eindpunt: startpunt is station Zutphen aan de Marszijde van het NS-station bij De Driekant. Kom je met de auto? Parkeer dan in de P&R-parkeergarage achter het station. De wandeling eindigt in Almen bij café-hotel De Hoofdige Boer, naast de bushalte vanaf waar we de bus terugnemen naar Zutphen
Goed om te weten: in natte perioden kunnen sommige stukken zompig zijn, hoge wandelschoenen zijn dan aan te raden.
Meedoen: deelname is gratis, lunch bij Domein Groot Besselink voor eigen rekening. Hier kun je mee lunchen voor €12,50. Dan krijg je huisgemaakte soep, een vers broodje, en koffie/thee/melk. Je mag hier ook je eigen broodje eten. Aanmelden kan bij Jos v/d Heide via bij josvdheide@xs4all.nl of  06 4446 0007. Bij het aanmelden graag doorgeven of je gebruik wilt maken van de lunch en je telefoonnummer doorgeven voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn.

Aanmelden 


Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?