Wandelnet agendeert lopen bij formatie

Wandelnet agendeert lopen bij formatie

28 maart 2024 - Wandelnet

Het thema ‘goed bestuur en infrastructuur’ stond afgelopen woensdag centraal in de formatiegesprekken. We hebben een brief ingestuurd met input voor het akkoord op hoofdlijnen. Er zijn namelijk veel gemeenten die experimenteren met voetgangersbeleid, maar om echt door te pakken is er nu een samenhangende visie vanuit het rijk nodig.

210904-DenHaag-WilmarDik-063.jpg

Foto: Den Haag © Wilmar Dik 

Onze belangrijkste oproep aan de onderhandelaars (PVV, VVD, NSC en BBB) is om in dit akkoord op te nemen: "Wij zetten ons in voor een veilige en aantrekkelijke omgeving voor iedereen die te voet gaat, met toegang tot groene netwerken op 300 meter vanaf de voordeur. Waarbij mensen lopend naar voorzieningen kunnen en waarbij ze elkaar ontmoeten. Hiermee stimuleren wij een gezonde en duurzame samenleving."


Thema’s

Lopen biedt tal van voordelen, ook voor maatschappelijke vraagstukken waar de onderhandelaars zich mee bezighouden. We hebben tekstvoorstellen gestuurd op zeven verschillende thema’s waar lopen een bijdrage kan leveren:

  1. Lopen stimuleert een gezonde leefstijl
  2. Lopen en ruimtelijke inrichting
  3. Lopen en duurzame mobiliteit
  4. Lopen en groen
  5. Lopen en ontmoeting
  6. Lopen en veiligheid
  7. Lopen en lokale economie


Download brief

We werken graag samen aan meer ruimte voor lopen: in beleid, in het hoofd en op straat. Daarom hopen we dat onze tekstvoorstellen worden opgenomen in het akkoord op hoofdlijnen. Wandelnet blijft zich inzetten voor een mooier en toegankelijker Nederland voor wandelaars. Steun jij deze missie?

Word donateur

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?