Noaberpad

Wandelen over 415 kilometer van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee ’noabers’. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap van noord naar zuid. Het Noaberpad van Bad Nieuweschans naar Kleve voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek en oude stadjes in Münsterland.

Naar het Route-overzicht

LET OP!

Wandelaars die een grensetappe lopen van een Streekpad of Lange-Afstand-Wandelpad moeten zodra ze de Duitse grens oversteken, beschikken over een negatieve coronatestuitslag, dan wel een vaccinatie- of herstelbewijs. 

Populaire etappes

  • Bellingwolde-Wedde

  • Jipsinghuizen-Ter Apel

  • Winterswijk-Bocholt

Webwinkel

Wandelgids Noaberpad

Ontdek de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee 'noabers'. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland.

Prijs: € 19,95 / Donateursprijs € 17,95 / Aantal pagina's: 200

Cover_Noaberpad_2018.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Noaberpad vindt u hier.

  1. Routewijzigingen_Noaberpad.pdf