Overijssels Havezathenpad

Een havezate is een versterkte burcht of hoeve, prachtig is aangelegd en met liefde is onderhouden. Overijssel draagt dan ook met recht de titel ’tuin van nederland’. Onderweg passeert u glanzende rivieren, heuvels met bolle essen, maar ook zompige veenmoerassen en gele hooilanden met houtwallen en singels. De vele stadjes en dorpen maken de wandeling over 272 kilometer tot een prachtige verkenningstocht. Uit alles wat je in dit gebied ziet op dit pad van Oldenzaal naar Steenwijk, blijkt de rijkdom van vroegere tijden. 

Naar het Route-overzicht

Populaire etappes

  • Oldenzaal-Lonneker

  • Wijthmen-Hasselt

  • Belt-Schutsloot-Muggenbeet

Webwinkel

Wandelgids Overijssels Havezathenpad

Van Twente via het dal van de Regge, de Vecht en het Zwarte Water naar de Wieden en de Weerribben. Vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap dat door boeren en landheren gekneed is, staat Overijssel ook wel bekend als de 'Tuin van Nederland' met onderweg weelderige landgoederen.

Prijs: € 18,70 / Donateursprijs € 16,83 / Aantal pagina's: 168

Naar de webwinkel
Cover Overijssels Havezatenpad.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Overijssels Havezathenpad vindt u hier.