Streekpad Nijmegen (SP 03) | Wandel door schitterende landschappen

Streekpad Nijmegen

Streekpad Nijmegen (SP 03) is een wandelroute van 117 kilometer met een grote verscheidenheid aan landschappen.

Over het Streekpad Nijmegen

Streekpad Nijmegen is een wandelroute van 117 kilometer met een grote verscheidenheid aan landschappen: glooiende dijken en groene uiterwaarden. Langs de grote rivieren, rivierduinen in het land van Maas en Waal, bossen in het rijk van Nijmegen, het Duitse Reichswald en tot slot een uniek stukje Gelderse poort. Dit Streekpad is een tocht door de boeiende historie van de regio, van Romeinse handelswegen, kastelen, eeuwenoude bedevaartsplaatsen en vestingstadjes. Je wandelt via Hernen, Nederlasselt en Kranenburg maar altijd met Nijmegen en de stuwwal in de buurt.  

Bekijk het Streekpad

Dagwandelingen

Het Streekpad Nijmegen (SP 03) is een Streekpad met een lengte van 117 kilometer. Een fantastische meerdaagse wandeling rondom Nijmegen. De wandelroute is in beide richtingen met geel-rode tekens gemarkeerd en in het gidsje tot in detail beschreven. Deze wandelroute is opgesplitst in 7 schitterende dagwandelingen en is in beide richtingen geel-rood gemarkeerd.

Kies een dagetappe

Populaire etappes

etappe 01.jpg

Streekpad Nijmegen | Etappe 01

Afstand & plaats
17.8 KM Nijmegen - Deest
Extra info
Ontdek de rijke geschiedenis van de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Geniet van het Kronenburgerpark en verderop van de Weurtse Buitenlanden waar in de uiterwaarden van de Waal, met resten van dijkdoorbraken, nieuwe natuur ontstaat. Bij Deest is de kolengestookte steenfabriek al van ver te zien.
etappe 04.jpg

Streekpad Nijmegen | Etappe 04

Afstand & plaats
16.5 KM Grave - Malden
Extra info
Je steekt na het vestingstadje Grave de Maas over waar in de 2e WO heftig werd gevochten. Daarna wandel je in open landbouwgebied naar de Overasseltse en Hatertse Vennen. Bij de koortsboom bij de ruïne van Sint Walrick kun je in navolging van Karel de Grote nog een lapje stof aan een tak knopen.
Bekijk Streekpad Nijmegen

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Wandelgids Streekpad Nijmegen

Ervaar tijdens deze tocht de boeiende historie van de regio, van Romeinse handelswegen, kastelen en eeuwenoude bedevaartsplaatsen tot strategisch gelegen vestingstadjes als Ravenstein en Grave. De gids is momenteel helaas niet meer op voorraad. Herziene druk verwacht eind 2023.

Tijdelijk uitverkocht

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Deze LAW kan afwijken van de routelijn in de wandelgids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Streekpad Nijmegen vind je hier.

Bekijk routewijzigingen

Nieuws- en blogberichten Streekpad Nijmegen

 1. bloeiende heide.jpg

  6 september 2021 om 12:15 Lea van Someren

  Als paddenstoelen uit de grond.....

 2. Maas-Niederrheinpad etappe 13

  30 mei 2021 om 19:26 Wandelnet

  Dagwandeling Duitse grens over mag weer

 3. grens.jpg

  12 april 2021 om 14:05 Wandelnet

  Ook wandelaars moeten rekening houden met Duitse grensmaatregelen

 4. streekpad.jpg

  6 april 2021 om 16:24 Lea van Someren

  Nieuwe editie Streekpad Nijmegen

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?