Streekpad Nijmegen (SP 3) | Wandel door schitterende landschappen

Streekpad Nijmegen

Een wandelroute met een grote verscheidenheid aan landschappen (SP 03).

Wandel over het Streekpad Nijmegen

Streekpad Nijmegen is een wandelroute van 117 kilometer met een grote verscheidenheid aan landschappen: glooiende dijken en groene uiterwaarden. Langs de grote rivieren, rivierduinen in het land van Maas en Waal, bossen in het rijk van Nijmegen, het Duitse Reichswald en tot slot een uniek stukje Gelderse poort. Dit Streekpad is een tocht door de boeiende historie van de regio, van Romeinse handelswegen, kastelen, eeuwenoude bedevaartsplaatsen en vestingstadjes. Je wandelt via Hernen, Nederlasselt en Kranenburg maar altijd met Nijmegen en de stuwwal in de buurt.  

Bekijk Streekpad

Dagwandelingen

Het Streekpad Nijmegen (SP 3) is een Streekpad met een lengte van 117 kilometer. Een fantastische meerdaagse wandeling rondom Nijmegen. De wandelroute is in beide richtingen met geel-rode tekens gemarkeerd en in het gidsje tot in detail beschreven. Deze wandelroute is opgesplitst in 7 schitterende dagwandelingen en is in beide richtingen geel-rood gemarkeerd.

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 01.jpg

Streekpad Nijmegen | Etappe 01

Afstand & plaats
17.8 KM Nijmegen - Deest
Extra info
Ontdek de rijke geschiedenis van de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Geniet van het Kronenburgerpark en verderop van de Weurtse Buitenlanden waar in de uiterwaarden van de Waal, met resten van dijkdoorbraken, nieuwe natuur ontstaat. Bij Deest is de kolengestookte steenfabriek al van ver te zien.
etappe 04.jpg

Streekpad Nijmegen | Etappe 04

Afstand & plaats
16.5 KM Grave - Malden
Extra info
Je steekt na het vestingstadje Grave de Maas over waar in de 2e WO heftig werd gevochten. Daarna wandel je in open landbouwgebied naar de Overasseltse en Hatertse Vennen. Bij de koortsboom bij de ruïne van Sint Walrick kun je in navolging van Karel de Grote nog een lapje stof aan een tak knopen.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Het Streekpad kan afwijken van de routelijn in de gids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden wijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de gids van het Streekpad Nijmegen vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en nieuws over Streekpad Nijmegen:

 1. Myrte_en_Eva_in_Beesd.jpg

  25 maart 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de lente

 2. kasteel hernen.jpg

  29 september 2023 om 09:00 Lea van Someren

  Wandelen door het land van Maas en Waal

 3. Rottemeren (uitsnede).jpg

  30 augustus 2023 om 09:00 Ernst Koningsveld

  6x bijzondere bankjes onderweg (deel 2)

 4. De Oude Horn molen.JPG

  3 mei 2023 om 17:00 Lea van Someren

  5x wandelen langs bijzondere molens

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?