Stad te Voet

Stad-te-Voet

Schitterende wandelroutes vanuit de binnenstad naar de natuur buiten de stad en omgekeerd.

Wandelen over Stad te Voet

‘Stad-te-Voet’ speelt in op de behoefte van mensen om dicht bij huis te wandelen. Men kan als het ware vanaf de voordeur beginnen aan een wandeling in de binnenstad naar de natuur buiten de stad en omgekeerd. Op deze manier combineren de wandelingen natuur en cultuur. De begin– en eindpunten van de wandelingen sluiten aan op trein-, tram- of busverbingen. Samen vormen de wandelroutes een goed bewegwijzerd netwerk met een totale lengte van rond de 100 kilometer. De wandellijnen zijn in beide richtingen gemarkeerd met pijlen; elke route heeft daarbij een eigen kleur. 

Bekijk routes Stad-te-voet
  • Apeldoorn te Voet

  • Lingezegen te Voet

  • Utrecht te Voet

Stad-te-voet

Stad-te-Voet® bestaat uit lijnwandelingen vanuit een stadscentrum naar het buitengebied en omgekeerd. De wandelingen van 4 tot 20 km zijn gemarkeerd door middel van gekleurde pijlen verbindt. Inmiddels zijn er in Nederland drie Stad-te-Voet® projecten: Apeldoorn, Park Lingezegen en Utrecht.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?