Elfstedenpad etappe 03

Sneek, Watertoren - Balk (23,2 km)

  • Lengte: 23,2 km

  • Type: Streekpad

  • Kenmerken: Rivieren en kanalen, Meren, plassen en vennen, Stedelijk, Boerenland, Gemarkeerd

Route van wandelnet kwbn

Startpunt is Sneek, de historische stad vlak aan het Sneekermeer, een échte watersportstad. Hier wandel je in het beschermde stadsgezicht onder de machtige Waterpoort door naar het brede water van de Geeuw richting IJlst waar molen De Rat op je wacht. Geniet hier ook van de prachtige overtuinen.

Wandeltocht der wandeltochten

Plannen om het Elfstedenpad te gaan lopen? Een Elfstedenkruisje zit er niet in, maar er is wel een andere manier om een waardevolle blijvende herinnering aan deze 'Wandeltocht der Wandeltochten' over te houden. Zo zit er in de Elfstedenpadgids een kaart die je kunt afstempelen op heuse stempelposten. En er is meer....

Herinnering Elfstedenpad

Certificaat_Elfsterdenpad_pakket.jpg

Gids bestellen

Wilt u een gids van de route?

Bekijk gidsen Bekijk gidsen

Problemen onderweg

Markering weg? Blokkade op de route?

Meld probleem Meld probleem

Routecheck

Loop je met een gids? Kijk dan ook even bij meldingen & wijzigingen

Bekijk meldingen Bekijk meldingen

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?