Elfstedenpad

Met het Elfstedenpad krijgt het netwerk lange-afstand-wandelpaden er een interessante route bij. Wandelaars kunnen straks niet alleen bij strenge vorst, maar op elke dag van het jaar de route langs de Friese Elfsteden afleggen. En met wandelschoenen is dat toch een stuk prettiger dan met Friese doorlopers. Het Elfstedenpad volgt natuurlijk zoveel mogelijk het parcours van de beroemde schaatstocht, is in totaal 283 km. Lang en opgedeeld in 20 etappes vol natuur en historie. 

Naar het Route-overzicht

In de wandelgids zit een kaart waarmee je onderweg op de officiële stempelposten langs het Elfstedenpad een stempel kunt (laten) zetten. 

Populaire etappes

 • Sneek-Balk

 • Workum-Bolsward

 • Dokkum-Wouterswoude

Nieuws- en blogberichten Elfstedenpad

 1. Berlinda met routekaart elfstedenpad.jpg

  18 oktober 2021 om 10:00 Britta Schmidt

  Berlinda's wandelgids Elfstedenpad kreeg bijzonder 'It giet oan' stempeltje

 2. Rondwandeling_Leeuwarden_Troelstra.JPG

  15 maart 2021 om 10:00 Henrie van Zoggel

  Wandelnet Rondwandeling - Proloog Elfstedenpad Leeuwarden

 3. Elfstedenpad_Bozum_2.png

  26 augustus 2020 om 09:28 Britta Schmidt

  Zomerse warmte op Elfstedenpad

Bekijk alle blogs

Webwinkel

Wandelgids Elfstedenpad

Gebruikmakend van jaagpaden en kerkenpaden van veel betreden handelswegen en soms noodgedwongen van passages over kaarsrechte stroken asfalt, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. 

Prijs: € 19,45 / Donateursprijs € 17,50 / Aantal pagina's: 152

Naar de webwinkel
Cover_Elfstedenpad_SP19.jpg

Elfstedenpad Vriendenpakket

Word ook vriend van het Elfstedenpad. Je ontvangt dan het complete Elfstedenpad-vriendenpakket voor € 25,00. In het pakket is de gids, het stijlvolle ambassadeurs-
speldje en de oorkonde opgenomen. Bovendien krijg je een eervolle vermelding in de Eregalerij van het Elfstedenpad bij de route op de website.

Bestel hier het Vriendenpakket
Gids en oorkonde 2.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Elfstedenpad vindt u hier.

 1. Routewijzigingen Elfstedenpad.pdf