Friese Woudenpad (LAW 1-1) | De opvolger van het Zevenwoudenpad

Friese Woudenpad

Het Friese Woudenpad is de opvolger van het Zevenwoudenpad (LAW 1-1).

Wandel over het Friese Woudenpad

Het Friese Woudenpad van Lauwersoog naar Steenwijk is de opvolger van het Zevenwoudenpad. Een Lange-Afstand-Wandelpad van 167 kilometer, met 87 kilometer aan extra varianten, koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar en is volgens de makers een van de mooiste wandelingen in Nederland. Het Friese zeekleigebied, het historische stadje Dokkum en de Wâlden met zandruggen waartussen riviertjes als het Koningsdiep, de Tsjonger en de Lende stromen. Wandel door de Koloniën van Weldadigheid, Unesco Werelderfgoed.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Friese Woudenpad (LAW 1-1) is de opvolger van het bekende Zevenwoudenpad. De hoofdroute van dit Lange-Afstand-Wandelpad is 167 kilometer lang en bevat 87 kilometer aan extra dagwandelingen. De wandelroute bestaat uit 11 dagetappes. Deze route is beide kanten op gemarkeerde met de bekende wit-rode markeringen

Kies een dagwandeling

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn aangegeven in de wandelgids, omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Friese Woudenpad vind je hier.

Bekijk routewijzigingen

Populaire etappes

etappe 1.jpg

Friese Woudenpad | Etappe 01

Afstand & plaats
14.2 KM Lauwersoog - Iezumasyl
Extra info
Geniet van de imposante R.J. Cleveringsluizen in een strak landschap van licht, lucht en ruimte. Loop verder langs de Bantswei naar de Bantpolder, met ’s winters een deel van de brandganzen, die op Nova Zembla broeden.
etappe 10.jpg

Friese Woudenpad | Etappe 10

Afstand & plaats
11.1 KM Boijl - Wilhelminaoord
Extra info
Door een langgerekt lint van bossen nader je Wilhelminaoord, erfenis van de Maatschappij van Weldadigheid, in 1818 opgericht om kansarme bevolking uit de steden te behoeden voor armoede en landloperij.

Bestel de gids!

Het Friese Woudenpad koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar. En naast de hoofdroute van 167 km zijn in de wandelgids vijf extra dagwandelingen opgenomen van in totaal 87 km.

Bekijk in webwinkel

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Wandelinspiratie en nieuws over het Friese Woudenpad

 1. Bankjes deel 3 - Kuinderbos © Ernst Koningsveld.jpg

  9 juli 2024 om 09:00 Ernst Koningsveld

  6x bijzondere bankjes onderweg (deel 3)

 2. VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-7-c-De-chinezen.jpg

  27 mei 2024 om 11:00 Lea van Someren

  De Nederlandse kilometers van Dwars door de Lage Landen zitten erop

 3. Vanaf uitkijktoren Steenwijk.JPG

  22 mei 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  Ontdek NS-wandeling Woldberg Steenwijk

 4. VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-4-c-De-chinezen.jpg

  29 april 2024 om 11:00 Lea van Someren

  Verder op het Friese Woudenpad: Dwars door de Lage Landen

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?