Friese Woudenpad (LAW 1-1) | De opvolger van het Zevenwoudenpad

Friese Woudenpad

Het Friese Woudenpad is de opvolger van het Zevenwoudenpad (LAW 1-1).

Wandel over het Friese Woudenpad

Het Friese Woudenpad van Lauwersoog naar Steenwijk is de opvolger van het Zevenwoudenpad. Een Lange-Afstand-Wandelpad van 163 kilometer koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar en is volgens de makers een van de mooiste wandeling in Nederland. Het Friese zeekleigebied, het historische stadje Dokkum en de Wâlden met zandruggen waartussen riviertjes als het Koningsdiep, de Tsjonger en de Lende stromen. Wandel door de Koloniën van Weldadigheid, Unesco Werelderfgoed. Let op: de route van het Friese Woudenpad is onlangs vernieuwd, bekijk de meest actuele routewijzigingen.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Friese Woudenpad (LAW 1-1) is de opvolger van het bekende Zevenwoudenpad. De hoofdroute van deze Lange-Afstand-Wandelpad is 163 kilometer lang en bevat 91 kilometer aan extra varianten. Deze wandelroute is opgeknipt in 12 dagwandelingen. De wandelroute is beide kanten op gemarkeerde met de bekende wit-rode markeringen

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 1.jpg

Friese Woudenpad | Etappe 01

Afstand & plaats
21.8 KM Laauwersoog - Ie
Extra info
Geniet van de imposante R.J. Cleveringsluizen in een strak landschap van licht, lucht en ruimte. Loop verder langs de Bantswei naar de Bantpolder, met ’s winters een deel van de brandganzen, die op Nova Zembla broeden en eindig in het Friese terpdorp met de kortste plaatsnaam van Nederland.
Friese Woudenpad etappe 08

Friese Woudenpad | Etappe 08

Afstand & plaats
11.2 KM Boijl - Wilhelminaoord
Extra info
Door een langgerekt lint van bossen nader je Wilhelminaoord, erfenis van de Maatschappij van Weldadigheid, in 1818 opgericht om kansarme bevolking uit de steden te behoeden voor armoede en landloperij. Hier vind je ook het markante Huis Westerbeek, ambtenarenhuisjes en de hoeve Prinses Marianne.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

C1.jpg

10 | Friese Woudenpad Variant C1

Lengte: 17.4 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
C2.jpg

11 | Friese Woudenpad Variant C2

Lengte: 20.6 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
C3.jpg

12 | Friese Woudenpad Variant C3

Lengte: 14.8 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn aangegeven in de wandelgids, omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Friese Woudenpad vind je hier.

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en nieuws over het Friese Woudenpad

 1. VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-6-c-De-chinezen (1).jpg

  22 februari 2024 om 16:00 Wandelnet

  Opnieuw doorkruist Arnout Hauben Nederland en België

 2. Terpdorp Friesland.jpg

  15 september 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in Friesland over minder bekende paden

 3. Arnout Hauben en zijn team dwars door de Lage Landen.

  7 juni 2023 om 09:00 Wandelnet

  Arnout Hauben wandelt opnieuw 'Dwars door de Lage Landen'

 4. Marskramerpad_etappe_04.JPG

  1 juni 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in Overijssel over minder bekende paden

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?