Hertogenpad

Het leven is goed in het Brabantse land, zong Louk Varossieau. Brabant ten voeten uit. Een bijzondere combinatie van groen en gezelligheid. Het 238 kilometer lange pad leidt u langs gastvrije Brabantse dorpjes, stuifzand en veenmoerassen, over paarse heidevelden en soms drassige knuppelpaden. Het Hertogenpad van Breda naar Roermond is een bijzondere aaneenschakeling van schitterende natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense duinen, de Maashorst en de Groote Peel.  

De actuele routebeschrijvingen zijn per etappe beschikbaar gemaakt op de etappe-pagina's onder "Download route (pdf)", bereikbaar via het route-overzicht.

Naar het route-overzicht

Populaire etappes

  • Breda-Dongen

  • Nieuwkuijk-Poeldonk

  • Leudalmuseum-Roermond

Webwinkel

Wandelgids Hertogenpad

Met dit pad keert u terug naar de 13e eeuw, waarin hertogen de basis leggen voor Brabant en Limburg. Het Hertogenpad is de opvolger van het Peellandpad en is een aaneenschakeling van parels van natuurgebieden; de Dorst, de Loonse en Drunense Duinen, de Maashorst, de Groote Peel en het Leudal.

De gids is momenteel uitverkocht via onze webwinkel.

Cover_Hertogenpad_LAW13.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden.

De laatste versie van de wandelgids van het Hertogenpad is van 2010. Omdat er op korte termijn geen herdruk komt zijn de actuele routebeschrijvingen per etappe beschikbaar gemaakt op de etappe-pagina's onder "Download route (pdf)".