Hertogenpad (LAW 13) | Bijzondere aaneenschakeling van natuurgebieden

Hertogenpad

Hertogenpad (LAW 13) is een aaneenschakeling van schitterende natuurgebieden.

Wandel over het Hertogenpad

Het leven is goed in het Brabantse land, zong Louk Varossieau. Brabant ten voeten uit. Het Hertogenpad is een bijzonder combinatie van groen en gezelligheid. Het 238 kilometer lange pad leidt je langs gastvrije Brabantse dorpjes, stuifzand en veenmoerassen, over paarse heidevelden en soms drassige knuppelpaden. De wandelroute loopt van Breda naar Roermond is een bijzondere aaneenschakeling van schitterende natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense duinen, de Maashorst en de Groote Peel.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Hertogenpad (LAW 13) is een combinatie van groen en gezelligheid. Langs gastvrije dorpjes, stuifzand en veenmoerassen en over paarse heidevelden. Deze 238 kilometer lange wandelroute is opgespitst in 12 dagetappes, met een verschillend begin- en eindpunt. De route is beide kanten op bewegwijzerd met de wit-rode markeringen

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 01.jpg

Hertogenpad | Etappe 01

Afstand & plaats
16.6 KM Breda - Dongen
Extra info
Vanuit Breda, de voormalige garnizoens- en vestingstad, wandel je door de nieuwe natuur van Boswachterij Dorst die is omgetoverd van productiebos tot een open natuurgebied. Hier sta je oog in oog met Schotse Hooglanders. Eindpunt is Dongen met schoenmakershuizen en voormalige leerlooierijen.
etappe 04.jpg

Hertogenpad | Etappe 04

Afstand & plaats
23.1 KM Nieuwkuijk - Poeldonk
Extra info
De Halve Zolenlijn was van belang voor de schoenindustrie in de regio. Langs deze voormalige spoorlijn naar 's-Hertogenbosch wandel je vanaf Nieuwkuijk naar de Moerputten, een stukje stalen techniek uit de 19e eeuw. Als in een sprookje loop je hoog boven het moeras tussen natuur en historie.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Routewijzigingen

Op het moment is er geen wandelgids beschikbaar voor het Hertogenpad. Daarom zijn de routelijnen op de app en website van Wandelnet actueel en bijgewerkt. Kom je onderweg een onregelmatigheid tegen? Laat het ons weten door een melding te plaatsen. Dat kan via Meldpuntroutes.nl.

Wandelinspiratie en blogs over het Hertogenpad

 1. Maas_Niederrheinpad_etappe_17.jpg

  22 februari 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  Wandelen in Midden-Limburg

 2. #rondjelopen in het Bossche Broek.jpg

  10 november 2023 om 12:00 Lea van Someren

  Rondwandeling buitengebied 's Hertogenbosch

 3. Tongelreep.jpg

  14 april 2023 om 09:00 Lea van Someren

  5x wandelen in Noord-Brabant over minder bekende paden

 4. nationaal_park_loonse_en_drunense_duinen_1.jpg

  24 augustus 2021 om 14:55 Henrie van Zoggel

  Ode aan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?