Wandelen in Flevoland

De strakke lijnen van het landschap en de landbouwgrond dragen bij aan het gevoel van leegte en ruimte. De Oostvaardersplassen zijn erg geliefd bij vogelaars en internationaal bekend vanwege de unieke vegetatie en vele wilde dieren die hier hun weg naar toe vinden. Hier in de jongste provincie ontdek je hoe Nederland er duizenden jaren geleden uitzag. Naast weidse leegte herbergt Flevoland het grootste loofbos van Nederland: Het Horsterworld, een aangeplant bos dat door aanplant op de kleigrond spectaculair is gegroeid.

Toon wandelroutes in Flevoland

Wandeltips Flevoland

 • Almerepad

 • Wandelnetwerk Almere

 • Wandelen door het Horsterwold

Nieuws- en blogberichten Flevoland

 1. Opening Pionierspad-6072 ©FotostudioWierd.jpg

  7 november 2019 om 16:35 Wandelnet

  Gedeputeerde Jop Fackeldey opent vernieuwd wandelpad

 2. Waterloopbos -® Wandelnet, Luuk Gijselhart JPG.JPG

  17 oktober 2019 om 11:47 Wandelnet

  Pionierspad vernieuwd: Wandelen op snijvlak van oud en nieuw

 3. 7,5.JPG

  29 juli 2019 om 14:20 Wandelnet

  Radiointerview padcoördinator Pionierspad

 4. pionierspad.png

  10 juli 2019 om 14:11 Britta Schmidt

  Flevoland met Pionierspad weer in landelijk netwerk

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN FLEVOLAND

OV-Stapper Oostvaardersplassen

Wandelen waar tot voor kort de zee tekeer ging. Langs de Lepelaarplassen komt u bij het enorme gemaal de Blocq van Kuffeler op de Oostvaardersdijk. Verderop langs de rand van de Oostvaardersplassen, en vanuit het bezoekerscentrum heeft u een prachtig zicht op het gebied en alle dieren die er leven.

OV-Stapper
Oostvaardersplassen

Pionierspad

Wandelen op de bodem van de Zuiderzee, die nog geen halve eeuw droog ligt. Een tocht door bossen en moerassen wordt afgewisseld door vergezichten over weids land. Veel onverharde paadjes langs akkers, sloten, en grasdijken. Van Giethoorn naar het Voorsterbos en het oude Schokland en het loofbos Horsterwold met op het eind een passend (Muider-)slot.

Pionierspad
pionierspad-etappe-06

Wandelen op de Marker Wadden

Marker Wadden

Marker Wadden is het nieuwste stukje Nederland: een groep natuureilanden die nieuw leven in het Markermeer brengen. De eilanden zijn nog in aanleg, maar het hoofdeiland is al toegankelijk voor het publiek. Een natuurparadijs en een nieuw woongebied voor planten, insecten, vissen en vogels.

Marker Wadden

Wandelen in de Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa. Spot lepelaars en aalscholvers. Zij wisten dit gebied al snel te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. En sinds 2006 broedt zelfs de zeearend er.

Oostvaardersplassen