Nederlandse Kustpad (LAW 5-3) | Wandel langs oude zeedijken

Nederlands Kustpad Deel 3

Wandel van Stavoren naar Bad Nieuweschans langs de oude zeedijken (LAW 5-3).

Wandel over het Nederlands Kustpad

Wandel over het Nederlands Kustpad Deel 3 van Stavoren naar Bad Nieuweschans langs oude zeedijken en geniet van vergezichten. Zeewaarts liggen de kwelders, wadden, geulen en kolken. Landinwaarts strekken zich de polders uit met akkers en koolzaadvelden. De wandelroute herinnert aan onze omgang met het water, een rode draad in Nederlandse geschiedenis. Het unieke waddengebied dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, ligt hier aan je voeten. Het is 268 kilometer wandelen en genieten van terpen, wierden en opgeworpen woonheuvels. 

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Nederlands Kustpad Deel 3 (LAW 5-3) is een Lange-Afstand-Wandelpad van 268 kilometer langs de Nederlandse kust. Deze wandelroutes is onderdeel van het complete Nederlands Kustpad en opgeplitst in 29 dagwandelingen. De route is beide kanten op bewegwijzerd met wit-rode markeringen

Kies een dagetappe

Populaire etappes

etappe 03.jpg

Nederlands Kustpad Deel 3 | Etappe 03

Afstand & plaats
19.0 KM Makkum - Harlingen
Extra info
In het Makkum van nu getuigen het waaggebouw, de aardewerkfabriek en de monumentale koopmanshuizen van de rijke historie. Langs de Goaiumer Faert wandel je over het graspad naar Wons, een van de vele terpdorpen in Friesland. De kerk, een centraalbouwwerk, staat hier parmantig midden in het dorp.
etappe 17.jpg

Nederlands Kustpad Deel 3 | Etappe 17

Afstand & plaats
22.0 KM Kaakhorn - Uithuizen
Extra info
Bij Noordpolderzijl met het nostalgische bruin café ’t Zielhoes ligt het kleinste vissershaventje van Nederland. Ook is er op de dijk een steenmozaïek aangebracht ter herinnering aan de dijkverhoging in de jaren 80 van de vorige eeuw. Het kweldergebied is een waar vogelparadijs.

Bestel de wandelgids!

Het Nederlands Kustpad Deel 3 loopt door Friesland - Groningen en maakt onderdeel uit van het wandelnetwerk van de Waddenwandelen. Deze wandelgids verteld wandelaars in geur en kleur over de hoogtepunten die je onderweg op de wandelroute tegenkomt. Dwalen zonder te verdwalen.

Bekijk in webshop

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De actuele routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Nederlands Kustpad Deel 3 vind je hier.

Bekijk routewijzigingen

Nieuws en blogs over Nederlands Kustpad Deel 3

 1. Bij-Heemstrawei-Fjildbuorsterwei_final-©-Jonathan-Andrew.jpg

  10 maart 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in Groningen over minder bekende paden

 2. Fietsbus Afsluitdijk.jpg

  21 november 2022 om 16:00 Wandelnet

  Onvoldoende perspectief fietsen en wandelen Afsluitdijk

 3. duinen noordholland.jpeg

  7 september 2022 om 09:00 Wandelnet

  Wandelen tijdens Dag van de Duinen

 4. Etappe Oosterbierum naar St Jacobieparochie-3.jpg

  19 mei 2021 om 17:35 Wandelnet

  Nederlands Kustpad 3 - Oosterbierum naar St Jacobieparochie

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eéns per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?