Verkiezing Wandelgemeente van het Jaar

Verkiezing Wandelgemeente van het Jaar

16 januari 2020 - Wandelnet

De gemeenten Berg en Dal in Gelderland, Westerwolde in Groningen en Winterswijk in Gelderland zijn dit jaar genomineerd voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’ in 2020.

Westerwolde_Ruiten_Aa_1.jpg

Genomineerden

Wandelkrant ‘te voet’ beoordeelt jaarlijks gemeenten op hun wandelvriendelijkheid. In de komende maand worden de genomineerden getest door de verslaggevers van ‘te voet’. Ze zullen de mooiste wandeling in de gemeente lopen en de gemeente én route beoordelen.

Publiek stem mee

Vanaf 1 april kan het publiek haar stem uitbrengen op tevoetonline.nl. De vakjury, bestaande uit de hoofredacteur, de uitgever en een onafhankelijke medewerker van Te Voet bepaalt vervolgens wie wordt gekroond tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’.

Wandelvriendelijk

Wil je weten hoe je jouw gemeente of provincie wandelvriendelijker kunt maken? Wandelnet helpt je graag. Want lopen is een duurzame manier van verplaatsen, leuk om te doen en goed voor gezondheid en welzijn. Meer weten? Neem contact op met Frank Hart.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?