Met Chris Louwerse over Variant Grenslandpad

Met Chris Louwerse over Variant Grenslandpad

6 oktober 2020 - Wandelnet

De Variant van het Grenslandpad is prima als een Streekpad te lopen. Met een lengte van zo’n 120 km is het een mooie afstand voor een fijne week wandelen. Padcoördinator Chris Louwerse vertelt het verhaal van de zes etappes op de website van Wandelmagazine.

Chris_Louwerse_Grenslandpad.jpg

Westerscheldetunnel

Het Grenslandpad volgt de Nederlands –Belgische grens over een lengte van 273 km. Een prachtige route door een gevarieerd landschap. Sinds een paar jaar heeft de route een 'Variant'; een 120 km lange lus door het oostelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen. Sinds de opening van de Westerscheldetunnel was dit gebied niet meer in de route van het Grenslandpad opgenomen. De Variant maakt gebruik van twee Belgische Wandelnetwerken en het Nederlandse Wandelnetwerk 'Langs Linies en Kreken'.

Variant in zes etappes

Bij de opening van de Variant in 2015 hield padcoördinator Chris Louwerse een gloedvolle toespraak waarin hij een beeld gaf van de zes etappes. Zijn verhaal van toen, is nu bewerkt en te lezen als vervolgverhaal op de website van Wandelmagazine onder Grenslandpad. Na het lezen, kun je nog maar één ding doen: snel de schoenen aan en naar Zeeuws-Vlaanderen om de Variant te lopen.

Lees meer over