Wandelgids Buiten de binnenstad van Dordrecht

Wandelgids Buiten de binnenstad van Dordrecht

5 april 2021 - Wandelnet

Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt! Het is een oude zinspeling die bewoners van Dordrecht vaak tot vervelens toe moeten aanhoren. Wie zoekt naar de oorsprong van de uitdrukking, komt verschillende verklaringen tegen. Maar wat uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig betreft mag de stelling worden aangepast in "hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt... 

Groothoofd Dordrecht.jpg

Wandelroutenetwerk

Loek en Irene Heskes reisden naar Dordt en omgeving - de Drechtsteden - om er te gaan wandelen. Het werd een boeiende ontdekkingsreis want Dordrecht en omgeving blijkt de wandelaar veel te bieden. Het resultaat is een nieuwe wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht'. Het tiende deel in de buitenstad-reeks van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. In de wandelgids staan veertien rondwandeling van 6-18 km, allemaal gebaseerd op het wandelroutenetwerk Drechtsteden. Verdwalen is dus vrijwel uitgesloten.

Met de Waterbus 

Centraal in de gids staat Dordrecht, prachtig gelegen aan de oevers van de Merwede en met een mooie, oude binnenstad die zeker een rondwandeling waard is. De rivier vormt een levendig front en er is zelden een moment dat er geen schip voorbijvaart. Vanaf de Merwedekade kun je met de Waterbus alle kanten uit; naar de wereldberoemde molens van Kinderdijk of naar de indrukwekkende natuur van de Biesbosch. Kortom, een wandelgids voor een aantal heerlijk wandeldagen in en om Dordrecht.  

cover wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht cover.jpg

'Wandelen buiten de binnenstad van Dordrecht' verschijnt 6 april bij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 16,95.  

Op de Wandelnet-website staan meer wandelingen in en rond Dordrecht. En heb je de smaak te pakken, en wil je langere etappes lopen: misschien zijn de Lange-Afstand-Wandelpaden Waterliniepad of Floris V-pad iets voor je. 

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?