Wandelnet vrijwillligster Ria Kroessen wint Meer dan Handen Award

Wandelnet vrijwillligster Ria Kroessen wint Meer dan Handen Award

3 mei 2021 - Wandelnet

Ria Kroessen, vrijwilligster bij het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden, ontving onlangs van de gemeente Smallingerland de 'Meer dan Handen Award 2020'. Ze kreeg de prijs voor haar grote inzet om mensen enthousiast te maken voor het wandelen.

Ria Kroesen met burgemeester.jpg

Wandelommetjes

Ria is verbonden aan diverse wandelgroepen in Drachten waar ze vooral mensen die weinig bewegen, enthousiast maakt voor wandelen. Ze ontwikkelde verschillende wandelommetjes van maximaal 6 km in Drachten. De korte wandelroutes zijn te vinden op Routeyou. "Door haar passie voor wandelen motiveert Ria veel mensen om in beweging te komen," zegt Dennis Zijlstra van Sportbedrijf Drachten. "Ze gebruikt het bewegen ook als middel om mensen met elkaar in contact te brengen." Ter gelegenheid van de prijsuitreiking maakte de prijswinnares samen met burgemeester Jan Rijpstra een wandeling door Drachten. 

Vrijwilligster wint prijs

Groninger Borgenpad

Ria Kroessen bedacht ook, samen met haar man, het Groninger Borgenpad;  een meerdaagse wandelroute van 240 km dwars door de provincie Groningen. De 'Meer dan handen Award' wordt jaarlijks uitgereikt door de Vrijwilligerscentrale van Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.) en de gemeente Smallingerland.  

Lees meer over