Extra fiets- en wandelbus over Afsluitdijk

Extra fiets- en wandelbus over Afsluitdijk

5 augustus 2021 - Wandelnet

Rijkswaterstaat zet deze zomer een extra fiets- en wandelbus in op de Afsluitdijk. De dijk is nog steeds gesloten voor wandelaars en fietsers.

fietsbus.png

Gratis voor wandelaars en fietsers 

Wegens werkzaamheden is de Afsluitdijk tot 2025 niet toegankelijk voor wandelaars en fietsers. De etappe Den Oever - Zurich van zowel het Nederlands Kustpad als het Zuiderzeepad is dus ook deze zomer niet te wandelen. De dertig kilometer rechtdoor over de Afsluitdijk met enkel water, wind en machtige wolkenluchten als gezelschap, was voor veel wandelaars vaak een bijzondere ervaring. Gelukkig is er een alternatief: tussen Kornwerderzand en Den Oever rijdt een gratis fiets- en wandelbus.   

Extra in de zomerperiode 

De fiets- en wandelbus rijdt het hele jaar door. Maar om verwachte extra drukte tijdens de zomervakantie op te vangen, zet Rijkswaterstaat deze zomer van 10 juli t/m 30 augustus een extra fietsbus in. De bus stopt naast het start- en eindpunt, ook bij het Vlietermonument en bij Breezanddijk.  

Dienstregeling

Alle informatie over de gratis fiets- en wandelbus vind je op dienstregeling fietsbus. 

Lees meer over