Nederlands Kustpad Deel 2 (LAW 5-2) | Wandelen langs de kust van Sluis naar Hoek

Nederlands Kustpad Deel 2

Een wandeling rijk aan natuur, flink wat reliëf en veel onverharde paden (LAW 5-2).

Wandel over het Nederlands Kustpad

Het Nederlands Kustpad Deel 2 loopt van Hoek van Holland naar Den Oever en is eenwandelroute rijk aan natuur, flink wat reliëf, veel onverharde paden en weinig last van grote wegen. Aan de duinrand wandel je langs mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. Maar de wandelroute loopt ook over de boulevards van Katwijk en Egmond. In Den Haag laat de wandeling je een fraaie mix zien van stadsparken en paleizen en in Haarlem kom je door de bekende hofjes. Zo nu en dan pik je een eindje strand mee en op de route van 233 kilometer is de zee altijd binnen wandelbereik.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Nederlands Kustpad Deel 2 (LAW 5-2) is een Lange-Afstand-Wandelpad van Hoek van Holland naar Den Helder. De wandeling is maar liefst 233 kilometer lang en opgeknipt in 16 schitterende dagwandelingen. Deze wandelroute is in beide richtingingen bewegwijzerd met de bekende wit-rode markering.

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 5.jpg

Nederlands Kustpad deel 2 | Etappe 05

Afstand & plaats
21.4 KM De Zilk - Haarlem station
Extra info
De kans is groot dat je in de Waterleidingduinen een ree of damhert tegenkomt. Voor je de historische stad Haarlem binnenwandelt kun je iets nuttigen bij Kraantje Lek en wegdromen bij het volksverhaal van deze historische plek. Hier zouden Haarlemse moeders hun kindjes halen uit de kinderboom.
etappe 10.jpg

Nederlands Kustpad deel 2 | Etappe 10

Afstand & plaats
16.2 KM Groet - Callantsoog
Extra info
In Groet zie je hoe het dorpje zo dicht mogelijk tegen de duinenrand is gebouwd als bescherming tegen de altijd aanwezig wind. De strijd tegen het water voel je onder je voeten als je over de Oude Schoorlse Zeedijk naar de Hondsbossche Zeewering loopt. Er lijkt geen einde aan te komen.

Bestel de wandelgids!

Het Nederland Kustpad Deel 2 heeft je veel te bieden: rijke natuur, flink wat kustreliëf en veel onverharde paden. Aan de duinrand passeert de wandelaar mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. De wandeling van Den Haag naar Haarlem is één langgerekt natuurgebied. Het ene hoogtepunt wisselt af met het andere.

Bekijk in webwinkel

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

etappe 1.jpg

01 | H. van Holland - Ockenburgh

Lengte: 19.6 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
etappe 3.jpg

03 | Den Haag CS - Katwijk aan Zee

Lengte: 22.9 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Deze kunnen afwijken van de wandelroutelijn in de wandelgids omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Nederlands Kustpad Deel 2 vind je hier.

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en nieuws over het Nederlands Kustpad Deel 2:

 1. Nederlands_Kustpad_deel_2_1.jpg

  12 april 2024 om 14:51 Marleen Lekkerkerk

  Rondje Nederland: wandelen langs de grenzen

 2. Onverhard wandelen © Ernst Koningsveld-2.jpg

  26 september 2023 om 06:00 Ernst Koningsveld

  5x onverharde wandelpaden die je niet wil missen

 3. GdH_Herfstsfeer.jpg

  25 september 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de herfst

 4. Titelfoto 5 onbekende paden ZH.jpg

  19 augustus 2023 om 09:00 Ernst Koningsveld

  5x wandelen in Zuid-Holland over minder bekende paden

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?