Wandelnetwerk Drentse De Wolden officieel geopend

Wandelnetwerk Drentse De Wolden officieel geopend

10 september 2021 - Wandelnet

Vrijdag 3 september is in Ruinen het derde en laatste deel van het wandelnetwerk in de Drentse gemeente De Wolden officieel geopend. Het knooppuntennetwerk rond Ruinerwold, Ruinen, Berghuizen, Echten en Ansen biedt de wandelaar zo'n 1000 km wandelplezier met veel onverharde paden en een afwisselend en cultuurhistorisch interessant landschap. 

opening wandelnetwerk De Wolden.JPG

Kansen voor ondernemers

“Het wandelknooppuntennetwerk maakt wandelen dicht bij huis laagdrempeliger" zegt wethouder van de gemeente De Wolden, Gerrie Hempen-Prent, "Het biedt ook ondernemers in de gemeente mogelijkheden om zelf eenvoudig wandelarrangementen te ontwikkelen, wat weer een boost geeft aan onze lokale economie”. De realisatie van het wandelnetwerk werd mogelijk gemaakt door financiële bijdrages van de Provincie Drenthe, de gemeente De Wolden, de Stichting Ruinen 1865 en het Recreatieschap Drenthe.

Aansluiting met Overijssel

Het wandelnetwerk De Wolden deel 3 is een initiatief van de Stichting Promotie Ruinen en ontwikkeld in overleg met de grondeigenaren en belangenorganisaties. Bestaande wandelroutes en de diverse dorpsommetjes zijn in het netwerk opgenomen. Er is bovendien gezorgd voor een aansluiting op het wandelnetwerk in Overijssel. Het project is uitgevoerd met ondersteuning van het Recreatieschap Drenthe dat de routeborden en knooppuntpaaltjes plaatste. Op Recreatieschap Drenthe vind je alles over de wandelnetwerken in Drenthe. 

Meer gemeenten sluiten aan

Nog niet alle delen van Drenthe hebben een wandelnetwerk. Maar daar komt hopelijk snel verandering in. Bernard Mencke, belangenbehartiger voor Wandelnet in Drenthe: "Samen met het Recreatieschap Drenthe stimuleren we de andere gemeenten om ook aan te sluiten. Sommige zijn al aan de slag gegaan, anderen moeten nog beginnen. Waar het kan, zullen wij ze daarbij ondersteunen."

Benieuwd naar andere wandelnetwerken elders in Nederland? Je vindt ze in de Routeplanner van Wandelnet.

 

Lees meer over