Schoonmaakdag Brabants Vennenpad

Schoonmaakdag Brabants Vennenpad

11 maart 2022 - Wandelnet

Vrijwilligers van het Brabants Vennenpad, een Streekpad van het NIVON, gaan onder het motto 'We maken ons paadje schoon' op zaterdag 19 maart het zwerfvuil langs hun wandelroute opruimen. 

Brabants_Vennenpad_etappe_03.jpg

Landelijke Opschoondag

Zaterdag 19 maart is het de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken verenigingen, bedrijven en gemeenten in heel Nederland de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen. Ook de vrijwilligers van het Brabants Vennenpad doen mee. Al tijdens hun najaarsbijeenkomst besloten ze op die dag op hun hele Streekpad, maar liefst 258 km, het rondslingerende zwerfvuil op te ruimen. De gemeente Boxtel voorziet de vrijwilligers van de nodige hulpmiddelen, zoals vuilniszakken, knijpers en hesjes. Aan het eind van de dag worden de zakken met afval op een centraal punt gewogen. Iedereen is natuurlijk erg benieuwd hoeveel afval er met elkaar aan het eind van de dag is verzameld.

Startschot in Liempde

Het startschot voor de actie wordt om 9.00 uur gegeven bij Café Het Groene Woud in Liempde door wethouder Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Duurzaamheid mevrouw Désiré van Laarhoven. Hierbij zal ook de dochter van de grondlegger van het Brabants Vennenpad aanwezig zijn: mevrouw Corine den Hartog–de Graaff. Haar vader beschreef in 1983 de voorloper van het Brabants Vennenpad. Voordat het Streekpad haar huidige naam kreeg, was het eerder bekend onder de naam 'Kempen- en Vennekespad'.

Streekpad met rondwandelingen

Het Brabants Vennenpad is verdeeld in 12 etappes van elk zo'n 20 km. De route voert langs prachtige vennen, over de Stabrechtse Heide, door het Dommeldal, de Kampina en de Malpie. Je wandelt veel over zandwegen, dwars door een oud cultuurlandschap. Er zijn ook drie mooie, rondgaande dagwandelingen over een combinatie van het Brabants Vennenpad en het Routenetwerk Brabant. 

  

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?