Kick-off wandelseizoen met bekendmaking Wandelroute van het Jaar

Kick-off wandelseizoen met bekendmaking Wandelroute van het Jaar

6 april 2022 - Wandelnet

Beleef op 9 april samen met andere wandelaars, de Fiets- en Wandelbeurs online kick-off van het wandelseizoen. Geniet van lezingen, live masterclasses en de bekendmaking van de Wandelroute van het Jaar 2022.

 

kick off wandelseizoen

Het nieuwe wandelseizoen

Traditioneel zijn de Fiets- en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent voor tienduizenden Nederlandse en Vlaamse fiets- en wandelliefhebbers dé plek om zich voor te bereiden op nieuwe tochten in binnen- en buitenland. Helaas was het ook in 2022 door de coronapandemie niet mogelijke het event fysiek te organiseren. In plaats daarvan organiseert de Fiets- en Wandelbeurs op 9 april een online kick-off van het komende wandel- en fietsseizoen. Iedereen kan gratis meegenieten van acht, opgenomen lezingen en vier live masterclasses over routes, navigatie, preppen voor wandeltochten en nog veel meer. Zo leer je van Michiel van Bekkum de basis van het hangmatkamperen en neemt Silvie Somers je mee op adembenemende wandelingen door Andalusië. Het volledige programma vind je op Kick-off fiets- en wandelseizoen

Routes van het Jaar

Tijdens de Kick-off zal tussen 11.00 en 12.00 uur het bekende ‘And the winner is…’ klinken. De jury maakt dan de winnaar bekend van de 'Wandelroute van het Jaar 2022'. Er zijn nog vijf routes in de race voor de titel. Wandelnet dingt mee naar de prijs met het Biesboschpad. Dit nieuwe Streekpad is een mooie rondwandeling in twaalf etappes rond Nationaal Park de Biesbosch, het zeer waterrijke natuur- en recreatiegebied met de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. De andere genomineerden zijn de Dutch Mountain Trail, La Lesse et La Lomme par les GR, het Hondsrugpad en Ons Kloosterpad. 

 

Lees meer over