Nieuw: Wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg

Nieuw: Wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg

12 juli 2022 - Wandelnet

Wat hebben Tilburgers toch veel om trots op te zijn! Dat ontdekte Jacqueline Bankers toen ze haar eigen stad ging verkennen. Tot op het laatst ontdekte ze steeds weer leukere kruip-door-sluipdoor-steegjes om van het ene naar het andere kijkpunt in haar stad te wandelen. 

Houten hangbrug en een vleugje van Gogh

Jacqueline Bankers (1961) woont nagenoeg haar hele leven in Tilburg en is een enthousiast wandelaarster. Zij kwam in aanraking met de reeks 'Wandelen buiten de binnenstad van...' en zag dat Tilburg niet in deze reeks is opgenomen. Dat vond zij een gemis, omdat de stad volgens haar veel te bieden heeft. Naast monumentale stadsgezichten zijn er de Spoorzone en de Piushaven met industrieel erfgoed, fraaie stadsparken en stadsuitbreidingen met veel groen en natuurlijk spraakmakende musea zoals De Pont en het TextielMuseum. Genoeg om een wandelgids mee te vullen.  

wandelen buiten de binnenstad van tilburg cover

Negen wandelingen 

In de wandelgids vind je negen stevige wandelingen die in lengte varieren van 13 tot 22 km. Je komt daarbij letterlijk in alle hoeken van Tilburg. Je wandelt met een houten hangbrug over de Voorste Stroom en naar de vermakelijke kunstwerken van John Körmeling, langs verdwenen spoorlijntjes naar België en over het terrein van Tilburg University. Natuurlijk krijg je een vleugje van Gogh mee op je wandelingen kom je ook het rijke textielverleden van de stad tegen. Maar Jaqueline stuurt je ook over een houten vlonder door een prachtig ven waar runderen in de zomer regelmatig verkoeling zoeken. Uiteraard beloont ze je volgens goed Brabants gebruik ook regelmatig op een fijn terras of een leuke broedplaats, waar de Tilburgse trappist rijkelijk stroomt. 

Wandelen buiten de binnenstad

In de reeks "Wandelen buiten de binnenstad van ..... ' zijn inmiddels elf wandelgidsen verschenen. De gidsen zijn bedoeld om het langeafstandwandelgevoel ook dicht bij huis te ervaren. Ze combineren het langeafstadwandelen met de aantrekkelijke kanten van een stedelijk omgeving. De wandelingen zijn niet gemarkeerd maar met de routebeschrijvingen, kaartjes en de gratis gpx-tracks is het vrijwel onmogelijk om te verdwalen. De wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg' verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 17,95. 

Vanuit Tilburg verder over Brabants Vennenpad

Vanaf het station in Tilburg kom je met een korte aanlooproute op het Brabants Vennenpad, een prachtig Streekpad van Nivon Natuurvrienden door de Kempen en de Meijerij. Er zijn in totaal twaalf etappes, met elkaar goed voor ruim 250 km wandelplezier. Wandelaars waarderen de route regelmatig met vijf sterren! 

Bestel de wandelgids TilburgBekijk Brabants Vennenpad

Lees meer over