Wandel mee met de Amsterdam City Walk op 14 oktober

Wandel mee met de Amsterdam City Walk op 14 oktober

19 september 2023 - Wandelnet

Op zaterdag 14 oktober staat de 9e editie van de Amsterdam City Walk op de wandelagenda. Dit evenement door de hoofdstad is geschikt voor ieder wandelniveau. Met afstanden van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km is er voor ieder wat wils. Heb jij je al ingeschreven?

Amsterdam City Walk - Magere Brug

Deelnemers lopen over de Magere Brug tijdens de Amsterdam City Walk  © Amsterdam City Walk

De uitgepijlde routes brengen de wandelaars door het sfeervolle centrum van de Amsterdam, maar ook door de mooie groene parken en verborgen parels die de stad rijk is.

De zes verschillende afstanden maken de Amsterdam City Walk toegankelijk voor iedereen. Iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Uniek aan de Amsterdam City Walk is dat het evenement drie startlocaties verspreid over de stad kent. De 10 km start in het hart van de stad, op het Rembrandtplein. De 14 km-wandelaars starten om de hoek van het Westerpark. En de deelnemers aan de vier langere afstanden starten vanuit het iconische Olympisch Stadion.

Verzorgingsposten

Onderweg komen alle deelnemers volop gezelligheid tegen bij de verzorgingsposten, die veelal bij of op bekende Amsterdamse locaties staan. Denk aan de Haarlemmerpoort, het Sarphatipark en het Vondelpark. Nieuw tijdens de 9e editie van de Amsterdam City Walk is dat de beroemde Westerkerk een van de verzorgingsposten voor de 10, 17, 26 en 33 km is. Deelnemers krijgen alle tijd om de kerk, waar Prinses Beatrix getrouwd is en waar Rembrandt van Rijn begraven ligt, te bekijken.

Wandelen voor het goede doel

Veel van de verzorgingsposten zijn in het beheer van Stadsherstel Amsterdam, al jarenlang het goede doel dat aan de Amsterdam City Walk verbonden is. Stadsherstel redt monumenten en panden in de hoofdstad, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Deelnemers kunnen een vrijwillige donatie doen die door Stadsherstel gebruikt wordt erfgoed een mooie toekomst te geven. Dit jaar worden de donaties gebruikt voor het behoud van de eeuwenoude Molen ‘de Bloem’ aan de Haarlemmerweg.

Amsterdams feestje bij de finish

Na de verrassende kilometers langs iconische monumenten en alle gezellige verzorgingsposten, finishen de deelnemers van de zes afstanden bij het Olympisch Stadion. Hier staan de enthousiaste vrijwilligers klaar met een unieke medaille. Zoals elk jaar verwijst de medaille naar een bekend lied over Amsterdam. Met de medaille om je nek kun je meteen aanschuiven bij het finishfeest, waar onder het genot van een drankje en gezellige meezingers de wandeldag feestelijk afgesloten wordt.

Inschrijven

Naar verwachting staan er op zaterdag 14 oktober 11.000 wandelaars aan de start van de Amsterdam City Walk. Wandel jij ook mee met de Amsterdam City Walk? Schrijf je in via onderstaande rode knop.

Inschrijven Amsterdam City Walk

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?