Wandelregio | Wandelen in de provincie Flevoland

Wandelen in Flevoland

Ontdek de mooiste wandelroutes in Flevoland.

Wandelroutes in Flevoland

De strakke lijnen van het landschap en de landbouwgrond dragen bij aan het gevoel van leegte en ruimte. De Oostvaardersplassen zijn erg geliefd bij vogelaars en internationaal bekend vanwege de unieke vegetatie en vele wilde dieren die hier hun weg naar toe vinden. Hier in de jongste provincie ontdek je hoe Nederland er duizenden jaren geleden uitzag. Naast weidse leegte herbergt Flevoland het grootste loofbos van Nederland: Het Horsterworld, een aangeplant op kleigrond dat spectaculair is gegroeid.

Bekijk wandelroutes

Rondwandelingen

We inspireerden veel wandelaars met #rondjelopen, om makkelijk vanuit huis in de directe omgeving te wandelen. De vraag naar grotere rondwandelingen bleek daarbij groot bij. Als vervolg presenteren we hieronder ‘rondwandelingen in de regio Flevoland'. Heerlijk voor iedereen die wat meer kilometers wil maken en het wit-rood of geel-rood niet kan missen. Zelf een rondwandeling maken? 

Gebruik de routeplanner

oostvaardersplassen

Dodaarswandeling | 10 KM

Een leuke afwisselende route door de Oostvaardersveld en Hollandse Hout bewegwijzerd met witte markeringen

Bekijk wandelroute Bekijk wandelroute
Waterloopbos.JPG

De Wendelbosroute | 8.3 KM

Een prachtige route met afwisselende oude havenmodellen, oud bos en nieuw bos. Bewegwijzering met blauwe markeringen.

Bekijk wandelroute Bekijk wandelroute

Streekpaden en LAW's

Benieuwd naar welke Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden deels door de provincie Flevoland lopen? Bekijk hieronder het overzicht met wandelroutes die deze regio doorkruizen. Of ontloop de drukte en bekijk de minder bekende wandelroutes in Flevoland!

Etappes in Flevoland

Meer wandelen in Flevoland

natuurommetje-marker-wadden

Marker Wadden

Afstand & plaats
3 tot 8 KM Flevoland
Extra info
Marker Wadden is het nieuwste stukje Nederland: een groep natuureilanden die nieuw leven in het Markermeer brengen. De eilanden zijn nog in aanleg, maar het hoofdeiland is al toegankelijk voor het publiek. Een natuurparadijs en een nieuw woongebied voor planten, insecten, vissen en vogels.
oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen

Afstand & plaats
3 tot 15 KM Flevoland
Extra info
Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa. Spot lepelaars en aalscholvers. Zij wisten dit gebied al snel te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. En sinds 2006 broedt zelfs de zeearend er.

Belangenbehartiger Flevoland

Dick is sinds 2015 belangenbehartiger; daarvoor was hij padcoördinator van het Pionierspad. Hij werd gevraagd en doet dit werk samen met twee andere vrijwilligers, Jan Frederik Lubbers en Peter Janssen. Hij wil Flevoland vooral bewust maken van de wandelmogelijkheden. Hij beseft dat je door bevordering van de mogelijkheden het gebied aantrekkelijker maakt voor zowel bewoners als recreanten/toeristen.

Over Dick Luijendijk

Nieuws en blogberichten over Flevoland

 1. 20b © Luuk Gijselhart.JPG

  5 december 2023 om 09:00 Ernst Koningsveld

  Vijf mooiste plekken op het Pionierspad

 2. Schokland.jpg

  30 november 2023 om 13:46 Wandelnet

  Beleef Flevoland met het Pionierspad

 3. Marker Wadden.JPG

  29 juni 2023 om 09:00 Lea van Someren

  5x wandelen in Flevoland over minder bekende paden

 4. De Oude Horn molen.JPG

  3 mei 2023 om 17:00 Lea van Someren

  5x wandelen langs bijzondere molens

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?