Wandelen in Zeeland

Het Zeeuwse deltalandschap is gevormd door de strijd tussen land en water. Historie en moderne techniek smelten hier samen tot een kenmerkend landschap waarin brede stranden, open polders, dijken, mosselen, watersporters, klederdracht, kerken, kreken en deltawerken de toon zetten. De mooie natuurgebieden, zilte graslanden, polders, bossen, duinen en vogelbroedplaatsen nodigen uit tot ontdekken.

Toon wandelroutes in Zeeland

Rondwandelingen over LAW's en Streekpaden in Zeeland

We inspireerden eerder veel wandelaars tot een #rondjelopen, gewoon vanuit huis of hun directe omgeving. Veel mensen deelden hun ervaringen met ons; de mooie plekjes die ze ontdekten en de energie die ze er van kregen. Maar de behoefte aan grotere rondwandelingen bleek groot. Als vervolg presenteren we je daarom nu de ‘Wandelnet rondwandelingen'; stevige, rondgaande wandelingen over een LAW, een Streekpad of een combinatie daarvan. Heerlijk voor iedereen die wat meer kilometers wil maken en het wit-rood en geel-rood niet kan missen. Wil je zelf een route maken voor een rondwandeling? Gebruik dan onze routeplanner waarin ook alle wandelnetwerken in Nederland zijn opgenomen. 

Oosterschelde.JPG

Rondje Anna Jacobapolder over Oosterscheldepad

Lengte 22 km - Midden in de Anna Jacobapolder ligt de Bruintjeskreek en onderweg ziet u het Rammegors, een voormalig getijdengebied.

Naar de rondwandeling Naar de rondwandeling
Veerpont_Veerse_Meer.jpg

Zomerroute Veerse Meer over Nederlands Kustpad 1

Lengte 14,5 km - De zomerroute gaat vanaf de eens machtige handelsstad Veere rond het Veerse Meer naar het Veerse Gatdam.

Naar de rondwandeling Naar de rondwandeling
Duinen_Oosterscheldekering.jpg

Rondje Burgh-Haamstede over Nederlands Kustpad 1 en Oosterscheldepad

Lengte 16,2 km - Door het grootste bos van Zeeland, in natuurgebied ‘De Kop van Schouwen’ en keer langs de Oosterschelde weer terug.

Naar de rondwandeling Naar de rondwandeling

LAW's en Streekpaden in Zeeland

 • Nederlands Kustpad Deel 1

 • Grenslandpad

 • Oosterscheldepad

Nieuws- en blogberichten Zeeland

 1. Close-up wandelen over bruggetje boerenlandspaden © Wandelnet - Ad Snelderwaard.jpg

  4 juli 2024 om 16:00 Wandelnet

  Heel Nederland wandelt, maar waar precies?

 2. afsluiting fiets-voetpad over Oranjesluizen bij Amsterdam.png

  10 juni 2024 om 09:00 Lea van Someren

  Meld problemen langs de route op meldpuntroutes.nl

 3. Sanne van Haarlem © Ernst Koningsveld.JPEG

  19 mei 2024 om 09:00 Ernst Koningsveld

  Wandelen met Het Zeeuwse Landschap

 4. Kunstwerk Teja van Hoften

  13 juli 2023 om 09:00 Wandelnet

  Wandelschoenen gezocht voor kunstwerk

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN ZEELAND

Watersnoodpad

Het Watersnoodpad is een 154 kilometer lange wandelroute. Theo Klanke, woonachtig in Zeeland, ontwikkelde in 2013 een themapad over de Ramp: het Watersnoodpad. Hij koos ervoor om het pad over Schouwen-Duiveland te leggen, omdat dit een van de zwaarst getroffen gebieden is met veel tastbare herinneringen, langs diverse locaties die verwijzen naar de gebeurtenissen van 1953.

Watersnoodpad
Oosterscheldekering.jpg

Nederlands Kustpad 1

Het traject Sluis-Hoek van Holland biedt de wandelaar het delta-gebied in vele facetten: robuuste Zeeuwse vestingen en fortificaties, immens hoge duinen op Walcheren, nieuwe natuur op Neeltje Jans, oude parkbossen op Schouwen en Goeree en een zomervariant langs het dromerige stadje Veere. En lekker struinen door oude en nieuwe duinvalleien, langs slufters en slikken.

Naar de webwinkel
Cover_Nederlands_Kustpad_Deel_1.jpg

Zeeuwse pontjes

Voetveer Gorishoek-Yerseke

Ooit telde Zeeland meer dan honderd verschillende pontjes. Voor de Zeeuwen vormden die veerdiensten vaak de enige verbindingsschakel tussen het eigen eiland en de rest van de wereld. Hiervan is nog handvol pontjes in de vaart, speciaal om fietsers en voetgangers naar de overkant te loodsen.

Zeeuwse pontjes

Wandelnetwerk Grenzeloos wandelen

Aardenburg

In West-Zeeuws-Vlaanderen wandel je zó de grens over. Via oude polders, stranden, dorpen en historische steden ontdek je grenzeloos West-Zeeuws-Vlaanderen. Sluit je wandeling bijvoorbeeld af in Sluis of wandel door Aardenburg, de oudste stad van Zeeland.

Grenzeloos wandelen

Martin van den Bergh, belangenbehartiging provincie Zeeland

Als wereld-wandelaar wilde Martin na zijn pensionering betrokken zijn bij het op de kaart zetten van het wandelen in de provincie Zeeland. De rol van belangenbehartiger is dan ook op zijn lijf geschreven.

Lees meer
Martin van den Bergh belangenbehartiger HetSchenge.jpg