De Brabantse Wal (SP 17) | Wandel langs de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse zand

De Brabantse Wal

Wandel langs de overgang van de Zeeuwse polders naar het Brabantse zand (SP 17).

Wandel over de Brabantse Wal

De Brabantse Wal is een 112 kilometer lange wandelroute die je als wandelaar langs onverwachte hoogteverschillen en mooie panorama’s leidt. Vanuit Bergen op Zoom slingert dit Streekpad je langs de Brabantse Wal, een steile rand of ‘zoom’ die de overgang markeert van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse zand. Je wandelt door het oude vestingstadje Steenbergen, langs gezellige brabantse dorpen, fraaie boerderijen en volgt de grens met België, met prachtige panorama’s op het lagergelegen land

Bekijk Streekpad

Dagwandelingen

De Brabantse Wal (SP 17) is een Streekpad die je als rondwandeling langs onverwachte hoogteverschillen en panorama’s leidt. De Brabantse Wal, ook wel aangeduid als Zoom, is een opvallende verhoging in het landschap in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Dit Streekpad van 112 kilometer lang is opgeknipt in 6 dagwandelingen. Daarnaast is de wandelroute in beide richtingen geel-rood gemarkeerd.

Kies een dagwandeling

Populaire etappes

etappe 02.jpg

Brabantse Wal | Etappe 02

Afstand & plaats
20.7 KM Halsteren - Moerstraten
Extra info
Langs het vergraven riviertje de Ligne, onderdeel van de voormalige Waterlinie, wandel je over een prachtig bebost slingerpad. Het ligt er rustig en verlaten maar ook bekoorlijk bij en eindigt in Steenbergen. Vanuit dit voormalig machtscentrum werd het woeste land in de omgeving ontgonnen.
De_Brabantse_Wal_etappe_4.jpg

Brabantse Wal | Etappe 05

Afstand & plaats
21.2 KM Putte - Hoogerheide
Extra info
Putte is startpunt van de etappe met als bijzonderheid dat het in twee landen, Nederland en België, en in drie gemeenten ligt, Woensdrecht, Stabroek en Kapellen. Na Ossendrecht wandel je van +25 meter naar -8 meter NAP over de oude Zeedijk door de polders. Geniet hier van het prachtige uitzicht.

Wandelgids Brabantse Wal

Aan de hand van de wandelgids wandel je vanuit Bergen op Zoom langs de Brabantse Wal, een steile rand of 'zoom' die de overgang markeert van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse Zand. Een geel-rood gemarkeerde wandelroute van 112 km. Met deze wandelgids mis je onderweg niets!

Bekijk in webwinkel

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Routewijzigingen

Een wandelgids gekocht? Na het ontwikkelen van een route kan er altijd iets wijzigen. De bewegwijzering van het pad is leidend, deze wordt namelijk als eerste aangepast bij een routewijziging. De wijzigingen ten opzichte van de wandelgids van de Brabante Wal vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl

Bekijk routewijzigingen

Wandelinspiratie en nieuws over het De Brabantse Wal:

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?