Wandelen in Zeeland

Het Zeeuwse deltalandschap is gevormd door de strijd tussen land en water. Historie en moderne techniek smelten hier samen tot een kenmerkend landschap waarin brede stranden, open polders, dijken, mosselen, watersporters, klederdracht, kerken, kreken en deltawerken de toon zetten. De mooie natuurgebieden, zilte graslanden, polders, bossen, duinen en vogelbroedplaatsen nodigen uit tot ontdekken.

Toon wandelroutes in Zeeland

Zeeland - #rondjelopen over LAW Nederlands Kustpad 1 en Streekpad Oosterscheldepad

 • OPet9h.JPG

  Rondje Anna Jacocobapolder over Oosterscheldepad

  Lengte 22 km - Midden in de Anna Jacobapolder ligt de Bruintjeskreek en onderweg ziet u het Rammegors, een voormalig getijdengebied.

  Naar de rondwandeling
 • 20190731_122133.jpg

  Zomerroute Veerse Meer over Nederlands Kuspad 1

  Lengte 14,5 km - De zomerroute gaat vanaf de eens machtige handelsstad Veere rond het Veerse Meer naar het Veerse Gatdam.

  Naar de rondwandeling
 • OPet5h.jpg

  Rondje Burgh-Haamstede over Nederlands Kustpad 1 en Oosterscheldepad

  Lengte 16,2 km - Door het grootste bos van Zeeland, in natuurgebied ‘De Kop van Schouwen’ en keer langs de Oosterschelde weer terug.

  Naar de rondwandeling

Wandeltips Zeeland

 • Parelroutes Zeeland

 • Wandelnetwerk Schouwen Duivenland

 • Kiekendiefpad

Nieuws- en blogberichten Zeeland

 1. Het strand bij Rockanje.JPG

  5 augustus 2020 om 11:40 J Loves to Travel

  Het Nederlands Kustpad: hier aan de kust…

 2. Zeeuwse zerftochten gegarandeerd onregelmatig.png

  10 februari 2020 om 10:22 Wandelnet

  Wandelgids Zwerven door Zeeland

 3. wandelnetwerk Tholen.jpg

  16 december 2019 om 09:37 Wandelnet

  Ontdek het Zeeuwse Tholen met het nieuwe wandelnetwerk

 4. Bevrijdingspad vb logo (1).jfif

  30 oktober 2019 om 10:13 Britta Schmidt

  Bevrijdingspad in Zeeland - Wandelen in het spoor van de Bevrijder

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN ZEELAND

Watersnoodpad

Het Watersnoodpad is een 154 kilometer lange wandelroute. Theo Klanke, woonachtig in Zeeland, ontwikkelde in 2013 een themapad over de Ramp: het Watersnoodpad. Hij koos ervoor om het pad over Schouwen-Duiveland te leggen, omdat dit een van de zwaarst getroffen gebieden is met veel tastbare herinneringen, langs diverse locaties die verwijzen naar de gebeurtenissen van 1953.

Watersnoodpad
Oosterscheldekering.jpg

Stadswandeling Veere

Het museum of de stad door de ogen van een kenner bekijken? U komt langs de verborgen plekjes van Veere, de plaatsen met een bijzonder verhaal. De route gaat langs pittoreske steegjes, de mooie plaatsen en de belangrijkste monumenten van Veere zoals de Grote Kerk en de cisterne. Zo ontdekt u Veere en leert u op een luchtige manier meer over de achtergrond van deze stad.

Stadswandeling Veere
Veere.jpg

Nederlands Kustpad 1

Het traject Sluis-Hoek van Holland biedt de wandelaar het delta-gebied in vele facetten: robuuste Zeeuwse vestingen en fortificaties, immens hoge duinen op Walcheren, nieuwe natuur op Neeltje Jans, oude parkbossen op Schouwen en Goeree en een zomervariant langs het dromerige stadje Veere. En lekker struinen door oude en nieuwe duinvalleien, langs slufters en slikken.

Naar de webwinkel
Nederlands-Kustpad-deel-1.jpg

Zeeuwse pontjes

Voetveer Gorishoek-Yerseke

Ooit telde Zeeland meer dan honderd verschillende pontjes. Voor de Zeeuwen vormden die veerdiensten vaak de enige verbindingsschakel tussen het eigen eiland en de rest van de wereld. Hiervan is nog handvol pontjes in de vaart, speciaal om fietsers en voetgangers naar de overkant te loodsen.

Zeeuwse pontjes

Wandelnetwerk Grenzeloos wandelen

Aardenburg

In West-Zeeuws-Vlaanderen wandel je zó de grens over. Via oude polders, stranden, dorpen en historische steden ontdek je grenzeloos West-Zeeuws-Vlaanderen. Sluit je wandeling bijvoorbeeld af in Sluis of wandel door Aardenburg, de oudste stad van Zeeland.

Grenzeloos wandelen