Maas-Niederrheinpad

Een grensoverschrijdend Streekpad in Noord- en Midden-Limburg en Duitsland. De  342 kilometer lange route voert langs riviertjes, meertjes, broekbossen, watermolens, burchten, onbekende stadjes, indrukwekkende hoeven en kloosters. Onder andere door het Nationaal Park Meinweg en door de beekdalen van NiersRoer, Nette en Schwalm, elk mooi op hun eigen manier. Op de grens van Limburg en Nordrhein Westfalen ligt een streek die rust en ruimte ademt met de landsgrenzen in zicht.

Naar het Route-overzicht

LET OP!

Wandelaars die een grensetappe willen lopen kunnen het beste op de website van de Rijksoverheid kijken naar de geldende maatregelen in Duitsland i.v.m. Covid-19.

Populaire etappes

 • Venlo-Arcen

 • Plasmolen-Milsbeek

 • Gogh-Kevelaer

Nieuws- en blogberichten Maas-Niederrheinpad

 1. bloeiende heide.jpg

  6 september 2021 om 12:15 Lea van Someren

  Als paddenstoelen uit de grond.....

 2. Elfenmeer Nationaal Park De Meinweg

  7 augustus 2021 om 10:00 Britta Schmidt

  Ode aan Nationaal Park De Meinweg

 3. Maas-Niederrheinpad etappe 13

  30 mei 2021 om 19:26 Wandelnet

  Dagwandeling Duitse grens over mag weer

 4. grens.jpg

  12 april 2021 om 14:05 Wandelnet

  Ook wandelaars moeten rekening houden met Duitse grensmaatregelen

Bekijk alle blogs

Webwinkel

Extra #rondjelopen over het Maas-Niederrheinpad!

In samenwerking met Nivon Natuurhuizen zijn er zeven extra dagwandelingen ontwikkeld die gebruik maken van het Maas-Niederrheinpad. Drie daarvan zijn aansluitende ‘pontjes-routes’. De wandelrondjes beginnen altijd bij een parkeerplaats en zijn perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Perfect voor een fantastische dagwandeling! Meer weten? Kijk voor meer informatie op de website van Nivon.nl.

Bekijk de wandelroutes
Maas_Niederrheinpad_etappe_03.jpg

Wandelgids Maas- Niederrheinpad

Een grensoverschrijdende streekpad met als resultaat: een bijzondere route waarbij riviertjes in het Nederlandse en Duitse grensgebied leidend zijn. U doorkruist al wandelend onder andere Nationaal Park de Maasduinen in Noord-Limburg en het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette in Limburg en Nordrhein Westfalen.

Prijs: € 18,70 / Donateursprijs € 16,83 / Aantal pagina's: 200

Naar de webwinkel
Maas-Niederrheinpad.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Maas- Niederrheinpad vindt u hier.

 1. Routewijzigingen Maas Niederrheinpad.pdf