Maas-Niederrheinpad

Een grensoverschrijdend Streekpad in Noord- en Midden-Limburg en Duitsland. De  342 kilometer lange route voert langs riviertjes, meertjes, broekbossen, watermolens, burchten, onbekende stadjes, indrukwekkende hoeven en kloosters. Onder andere door het Nationaal Park Meinweg en door de beekdalen van NiersRoer, Nette en Schwalm, elk mooi op hun eigen manier. Op de grens van Limburg en Nordrhein Westfalen ligt een streek die rust en ruimte ademt met de landsgrenzen in zicht.

Naar het Route-overzicht

LET OP!

Nederlandse wandelaars die een grensetappe lopen van een Streekpad of Lange-Afstand-Wandelpad hoeven niet langer een bewijs van een negatieve coronatestuitslag te laten zien op het moment dat ze de grens met Duitsland oversteken. Dat wil zeggen: als je niet langer dan 24 uur bij onze oosterburen blijft. Toch adviseren we wandelaars om de etappes in Duitsland op een ander moment af te leggen, wanneer alle grensbeperkingen zijn ingetrokken.

Populaire etappes

 • Venlo-Arcen

 • Plasmolen-Milsbeek

 • Gogh-Kevelaer

Nieuws- en blogberichten Maas- Niederrheinpad

 1. Maas-Niederrheinpad etappe 13

  30 mei 2021 om 19:26 Wandelnet

  Dagwandeling Duitse grens over mag weer

 2. grens.jpg

  12 april 2021 om 14:05 Wandelnet

  Ook wandelaars moeten rekening houden met Duitse grensmaatregelen

 3. Linne_Clauscentrale.png

  25 november 2020 om 10:01 Britta Schmidt

  Bij Linne over het Maas-Niederrheinpad

 4. NS_wandeling_Venlo.png

  26 juni 2019 om 09:54 Britta Schmidt

  Krickenbecker Seen

Bekijk alle blogs

Webwinkel

Wandelgids Maas- Niederrheinpad

Een grensoverschrijdende streekpad met als resultaat: een bijzondere route waarbij riviertjes in het Nederlandse en Duitse grensgebied leidend zijn. U doorkruist al wandelend onder andere Nationaal Park de Maasduinen in Noord-Limburg en het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette in Limburg en Nordrhein Westfalen.

Prijs: € 18,70 / Donateursprijs € 16,83 / Aantal pagina's: 200

Naar de webwinkel
Maas-Niederrheinpad.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Maas- Niederrheinpad vindt u hier.

 1. Routewijzigingen_Maas_Niederrheinpad.pdf