Nederlands Kustpad Deel 1 (LAW 5-1) | Wandelen langs de kust van Sluis naar Hoek

Nederlands Kustpad Deel 1

Langs de door Bløf bezongen Zeeuwse kust van Sluis naar Hoek (LAW 5-1).

Wandel over het Nederlands Kustpad

Het Nederlands Kustpad deel 1 van Sluis naar Hoek van Holland loopt langs de door Bløf bezongen Zeeuwse kust, waar de zomer ’met een rotgang wordt genomen’. Maar niet door wandelaars. Die nemen de tijd en genieten van die schitterende, vaak ondergewaardeerde zuidwesthoek van Nederland met zijn dijken, dammen en duinen. Een wandeling over het Nederlands Kustpad deel 1 van 210 kilometer vormt samen met deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) en deel 3 (Groningen – Friesland) het langste en misschien wel mooiste wandelpad van Nederland. Maak je onderweg gebruik van de veerpont? Check vooraf de vertrektijden via veerponten.nl.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Het Nederlands Kustpad Deel 1 (LAW 5-1) is een Lange-Afstand-Wandelpad van Sluis naar Hoek van Holland. De wandeling is maar liefst 210 kilometer lang en opgeknipt in 15 schitterende dagwandelingen. Perfect voor een wandeling op één dag! Deze wandelroute is in beide richtingingen bewegwijzerd met de bekende wit-rode markering.

Kies een dagwandeling

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Deze kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat er in de loop van de tijd routewijzigingen optreden. De wijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Nederlands Kustpad Deel 1 vind je hier.

Bekijk routewijzigingen

Populaire etappes

Nederlands Kustpad 2 etappe 06

Nederlands Kustpad Deel 1 | Etappe 08

Afstand & plaats
13.6 KM Goedereede - Rockanje
Extra info
Na Goedereede en het gras van de Noordhavendijk zie je in Havenhoofd De Visserman, het beeld van een visser die een mand vol vis op zijn schouders heeft. Op de Haringvlietdam zie je hoe een spuisluizencomplex in de dam de afvoer van water uit de Maas, Waal en Rijn regelt, ‘de kraan van Nederland’.
NL1et32h foto AS Olietanks langs Calandkanaal, gezien vanaf Rozenburg 3, p. 95.jpg

Nederlands Kustpad Deel 1 | Etappe 10

Afstand & plaats
18.5 KM Brielle - Maassluis
Extra info
Vanuit Brielle wandel je het havengebied van Rotterdam in. Het gebied strekt zich uit over een lengte van 40 km en behoort tot de drukste van de wereld. Een kerkepad brengt je door weilanden en langs slootjes weer in Maassluis aan de Nieuwe Waterweg waar jaarlijks 70.000 schepen voorbij varen.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

etappe 04.jpg

04 | Halte Kasteel Westhove - Neeltje Jans

Lengte: 21.3 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
etappe 5.jpg

05 | Neeltje Jans - B. Haamstede

Lengte: 13.4 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!
etappe 6.jpg

06 | B. Haamstede - Port Zélande

Lengte: 19.2 KM

Bekijk dagetappe! Bekijk dagetappe!

Bestel de wandelgids!

Een historie van gewonnen en verdronken land, van dijken en dijkdoorbraken, van stormvloeden en wederopbouw weer herleven. Je wandelt door de Duinen van Voorne en dwars door de Slikken van Flakkee. Voorbij Tholen doemt de Brabantse Wal op. Net voor de markiezaatsstad Bergen op Zoom bereikt je de eerste heuvels.

Bekijk in webwinkel

Wandelinspiratie en nieuws over het Nederlands Kustpad Deel 1:

 1. Elfstedenpad_etappe_07.jpg

  13 mei 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  Wandelen in het westen van Friesland

 2. Nederlands_Kustpad_deel_2_1.jpg

  12 april 2024 om 14:51 Marleen Lekkerkerk

  Rondje Nederland: wandelen langs de grenzen

 3. Onverhard wandelen © Ernst Koningsveld-2.jpg

  26 september 2023 om 06:00 Ernst Koningsveld

  5x onverharde wandelpaden die je niet wil missen

 4. GdH_Herfstsfeer.jpg

  25 september 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de herfst

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?