Routebureau Noordwest-Overijssel zoekt controleurs

Routebureau Noordwest-Overijssel zoekt controleurs

6 september 2021 - Wandelnet

Woon je in Noordwest-Overijssel, wandel je graag en heb je wat tijd over? Dan is deze klus wat voor jou. Routebureau MarketingOost zoekt vrijwilligers die de wandel- en fietsroutes van het routenetwerk in hun omgeving willen controleren.  

routepaal wandelnetwerk Overijssel

Oren en ogen in het gebied 

Zeventig ‘routecontroleurs’ zijn straks verantwoordelijk voor de 1200 kilometer aan fietsroutes en 2100 kilometer aan wandelroutes in het netwerk. “Samen zorgen ze ervoor dat deze routes tot de mooiste van Nederland blijven behoren”, zegt Jakob Ponstein van het Routebureau. “Routecontroleurs spelen een belangrijke rol. Zij zijn onze ogen en oren in het gebied. Dankzij hun meldingen reageren we snel op beschadigingen, vernielingen of andere omissies.”  

Controle bordjes en staat van paden 

Voor de functie van routecontroleur zoekt Routebureau MarketingOost echte buitenmensen; liefhebbers van natuur en cultuur die de omgeving van hun stad of dorp goed kennen. Ponstein: “Controleurs lopen of fietsen twee keer per jaar alle bordjes en panelen in hun rayon na. Ook houden ze ons op de hoogte over de staat van de paden en eventuele obstakels op de route. Wij horen ook graag tips voor verbeteringen of nieuwe routes.” 

Routenetwerk Noordwest-Overijssel 

Routebureau MarketingOost verzorgt het onderhoud van het wandel- en fietsnetwerk in de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. De organisatie werkt voortdurend aan de kwaliteit van de fiets- en wandelroutes. Dit jaar vernieuwt de organisatie bijvoorbeeld een groot deel van de borden en panelen. Door het gebied lopen ook een aantal LAW’s en Streekpaden: het Hanzestedenpad, Overijssels Havezatenpad, Pieterpad en Maarten van Rossumpad.  

Aanmelden 

Zin om routecontroleur in Noordwest-Overijssel te worden? Stuur dan een mail naar Arno Krediet (akrediet@marketingoost.nl) met daarin je motivatie, je woonplaats en of je een fervent fietser of wandelaar bent. 

 

Lees meer over